Skanūs ir sveiki daržovių blynai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Daržovių patiekalai / Blynai
Ingredientai
- Cukinija: 1 vidutinio dydžio
- Morka: 1 vidutinio dydžio
- Kiaušinis: 1 vnt. (L dydžio)
- Miltai: 50 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Česnako skiltelė: 1 vnt.
- Petražolės: pagal skonį
- Saulėgrąžų sėklos: pagal skonį
- Aliejus: kepimui
1. Paruoškite cukiniją: nuplaukite ją, nelupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
2. Pabarstykite druska ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
3. Po to gerai nuspauskite perteklinį skystį.
4. Paruoškite morką: nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
5. Sumaišykite ingredientus: į dubenį sudėkite nuspaustą cukiniją, tarkuotą morką, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, smulkintą česnaką, petražoles ir saulėgrąžų sėklas. Pagardinkite druska ir pipirais.
6. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
7. Kepkite blynus: įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.
8. Šaukštu dėkite tešlos porcijas į keptuvę ir suformuokite blynelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos ir traškios.
9. Patiekite: iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
10. Patiekite karštus su mėgstamu padažu ar grietine.
11. Santrauka: Šie daržovių blynai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums. Jie lengvai pagaminami, maistingi ir suteikia galimybę eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis bei prieskoniais. Be to, tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą ir pradžiuginti šeimą naujais skoniais.