Varškės apkepas
Kategorija: Varškės patiekalai
Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- kambario temperatūros kiaušiniai: 2
- grietinėlė: 100 mililitrų
- kokosų miltai: 50 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 100 gramų (supjaustome smulkiais gabaliukais)
- stevijos saldiklis: 1-2 šaukštų
- druska: žiupsnelio
- soda: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos, o trynius išsukti su saldikliu ir sviestu.
3. Tada sudedame varškę, sodą, supilame grietinėlę bei suberiame miltus.
4. Viską išmaišome ir per kelis kartus, lengvai silikonine mentele arba šaukštu įmaišome išplaktus baltymus. Galite, jeigu norisi, pagardinti vanile.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo to, kokio storio yra jūsų tešla).
6. Patarimas: Kad būtų užtikrintas varškės apkepo purumas, reikia gerai išplakti kiaušinio baltymus. Jeigu norisi, kad kiaušinių baltymai kuo geriau gerai išsiplaktų, pasirinkite kambario temperatūros kiaušinius. Baltymus labai atidžiai bei rūpestingai atskiriame nuo trynių. Indai ir plakimo įrankis privalo būti švarūs bei sausi. Bet koks patekęs riebalas gali sugadinti baltymų sklandų plakimą.
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Morengai su sviestiniu kremu
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Citrininis pyragas
Šokoladinis tiramisų tortas
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Red velvet tortas su švelniu kremu
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Purus varškės apkepas
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Grikių apkepas su morkomis
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
Orinukai (arba morengai)
Kokosiniai sausainiai
Varškės apkepas
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Itin purus varškės apkepas
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI