VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU

Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai


VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • varškė: 3 pakelių (po 180 gramų)
    • cukrus: 4 šaukštų
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 0,75 puodelio
    • manų kruopos: 4 šaukštų
    • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio (arba margarinas)
    • bananai: 2
    • aguonos: pagal skonį
    • romo kvapo esencija
    • vanilės kvapo esencija
    • džiūvėsėliai
  1. Iš pradžių atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukurmi bei kvapais. Dėkite varškę (po vieną pakelį) bei plakite toliau. Įdėkite sviesto, ir, taip - vėl plakite.
  2. Tuomet pašildykite pieną (kad nedaug trūktų iki užvirimo, bet užvirti jo nereikia), lėtai suberkite manus bei išmaišykite. Palikite pastovėti maždaug 10 minučių (kas kelias minutes vis pamaišydamos). Sudėkite paruoštą manų košę į varškės masę.
  3. Tada išplakite batymus bei taipogi sudėkite į varškės masę.
  4. Po to kepimo kepimo skardą ištepkite su aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais bei supilkite pusę masės. Gausiai užbarstykite aguonomis, ant viršaus klokite supjaustytų bananų sluoksnį bei užpilkite likusia mase. Pabarstykite džiūvėsėliais bei kepkite maždaug 40 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Labai gardu valgyti su mėgstamu jogurtu. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: