Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
Kategorija: Apkepai / Vegetariški / Veganiški
Reikės:
150 g grikių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
300 g morkų
200 g grietinės
150 g fermentinio sūrio
2 v.š. džiūvėsėlių
50 g sviesto
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių (nebūtina)
Gaminame
* Grikius išverdame. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine trintuve ir viską apkepiname pusėje sviesto, kol daržovės suminkštėja.
* Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su grietine ir 100 g sutarkuoto sūrio. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės-trynių mišinį, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite). Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę. Dedame viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstome likusį sūrį ir džiūvėsėlius bei padėliojame gabaliukais supjaustytą likusį sviestą. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
P.S. Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę ir apkepas labai gerai pjaustomas. Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekas su daržovėm ar salotom.
150 g grikių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
300 g morkų
200 g grietinės
150 g fermentinio sūrio
2 v.š. džiūvėsėlių
50 g sviesto
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių (nebūtina)
Gaminame
* Grikius išverdame. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine trintuve ir viską apkepiname pusėje sviesto, kol daržovės suminkštėja.
* Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su grietine ir 100 g sutarkuoto sūrio. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės-trynių mišinį, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite). Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę. Dedame viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstome likusį sūrį ir džiūvėsėlius bei padėliojame gabaliukais supjaustytą likusį sviestą. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
P.S. Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę ir apkepas labai gerai pjaustomas. Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekas su daržovėm ar salotom.
Grikių apkepas su morkomis
Kiaušinius dažome natūraliai
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Šokoladinis tiramisų tortas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Grikiai su burokėliais ir fetos sūriu
Avokade keptas kiaušinis
Citrininis pyragas
RECEPTAS: GRIKIŲ BLYNAI
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins