Marinuotas česnakas šaltuoju būdu!
Kategorija: Marinatai
Ingredientai:
– česnakas – 1 kg
– vanduo – 600 ml
– cukrus – 4 valgomieji šaukštai
– juodųjų pipirų žirneliai – 7 vnt
– gvazdikėliai – 10 pumpurėlių
– actas – 3 valgomieji šaukštai
– druska – 2 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
1. Nulupame viršutinį česnako lukštą.
2. Toliau galima palikti visą galvutę ar paskirstyti skiltelėmis.
3. Į puodą pilame vandenį, dedame druską, cukrų, pipirus ir gvazdikėlius.
4. Užviriname, nuimame nuo ugnies.
5. Į gautą marinatą pilame actą.
6. Česnaką dedame į iš anksto garais apdirbtą švarų stiklainį ir iki viršaus užpilame marinatu.
7. Užsukame stiklainius metaliniais dangteliais ir dedame į vėsią vietą, bet ne į šaldytuvą.
8. Česnakas bus tinkamas vartojimui po 2 mėn.
– česnakas – 1 kg
– vanduo – 600 ml
– cukrus – 4 valgomieji šaukštai
– juodųjų pipirų žirneliai – 7 vnt
– gvazdikėliai – 10 pumpurėlių
– actas – 3 valgomieji šaukštai
– druska – 2 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
1. Nulupame viršutinį česnako lukštą.
2. Toliau galima palikti visą galvutę ar paskirstyti skiltelėmis.
3. Į puodą pilame vandenį, dedame druską, cukrų, pipirus ir gvazdikėlius.
4. Užviriname, nuimame nuo ugnies.
5. Į gautą marinatą pilame actą.
6. Česnaką dedame į iš anksto garais apdirbtą švarų stiklainį ir iki viršaus užpilame marinatu.
7. Užsukame stiklainius metaliniais dangteliais ir dedame į vėsią vietą, bet ne į šaldytuvą.
8. Česnakas bus tinkamas vartojimui po 2 mėn.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kiaušinius dažome natūraliai
Senoviškai marinuoti baravykai
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Marinuoti kazlėkai žiemai
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Skanusis Editos marinatas daržovėms
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vokiški silkės suktinukai
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Marinuoti agurkai
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Naminis vyšnių likeris
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse