Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"

Kategorija: Naudingi patarimai


Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"

Paskelbė:
05 Balandžio 2020
Autorius apie receptą: Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Kuo originalus? – ogi tuo, kad juos pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), tuo, kad lukšto tekstūra bus šiurkšti, grublėta. Ir žėrinti sidabriniais atspalviais. Vienintelis ko tikrai nežinau – ar alkoholis, esantis vyne, taipogi įsigeria į lukštą! Ir dar vienas privalumas - nebūtina ieškoti baltų kiaušinių, šiam marginimui netgi labiau tinka rudieji. Vyną naudoju patį paprasčiausią. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Renata, KumutesVirtuve

Redakcijos nuomonė:
Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o kiaušinius išvirti vyne ir jame tada dar palaikyti apie 12 val., nes kiek redakcijoje bandėme šį būdą, ne su visais vynais vien užpylimo mums papako, jog išgauti žėrėjimo efektą. O jeigu vyne išvirdavome (puode užpildavome vienu sluoksniu sudėtus kiaušinius vynu, užvirindavome ir pavirdavome 7 minutes, o tada leisdavome atvėsti ir pastovėti 12 val.), bent jau mums žėrutis pavykdavo kaskart. Tik išimtų iš vyno kiaušinių nešluostykite, o padėkite juos ant lėkštės ir leiskite jiems natūraliai nudžiūti. Džiūdami jie ir pradeda "žėrėti" :-) Beje, vynas šiam receptui tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis, tad jeigu bijote, kad jis šiek tiek įsigers per lukštą, o ragaus mažieji valgytojai, rinkitės nealkoholinį raudoną vyną, jo šiuo metu jau būna pirkti daugumoje prekybos centrų

10 vienetųkiaušinių
butelisraudono vyno


PARUOŠIMO BŪDAS:

1.Išsiverdu numatytą kiaušinių kiekį, tarkime 10.

2.Į labiau platų, nei gilų indą tiesiu kelis popierinius rankšluosčius, ant jo sudedu kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilu raudonuoju vynu, pačiu pigiausiu ir paprasčiausiu. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Laikyti vyne reikia apie 12h.

3.Ištrauktus iš indo kiaušinius sudedu ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.

4.Viskas! Margučiai žėri būtent nuo vyno sąlyčio su lukštu!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: