KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • vištiena (tinka ir šlaunelės ir blauzdelės ir visa višta)
    • apelsinai: 2-3
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • česnakas: 4-6 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1-2 (nėra būtina)
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovinti kinkanai: 10 (apie kinkanus skaitykite Wikipedia)
    • alyvuogių aliejus
    • meduolių prieskoniai
    • kajeno pipirai (jeigu mėgstate aštriau, šiaip nėra būtina)
    • druska
  1. Iš pradžių nedideliame dubenėlyje sumaišome citrinos sultis, medų, druską ir meduolių prieskonius. Vištieną nuplauname bei nusausinusios įtriname pasiruoštu prieskonių mišiniu. Palaikome per visą naktį arba mažiausiai kelias valandas.
  2. Tuomet į kepimo indą sudedame vištieną (arba visą vištą). Ten pat sudedame stambiai supjaustytus svogūnus bei morkas, česnako skilteles, suberiame kinkanus. Nuplauname gerai apelsinus. Trečdalį apelsino supjaustome griežinėliais (juos dar padaliname perpus, kad gautusi puselės) bei išdėliojame tarp vištienos gabaliukų. Jeigu kepate visą nepjaustytą vištą, tada kinkanus bei apelsino puseles sudedame į vištos vidų. Daugiau apelsinų su odele nededame, nes per didelis žievelių kiekis suteiks kartumo. Likusius apelsinus nulupame bei suskirsčiusios skiltelėmis išdėliojame šalia. Arba galima išspausti apelsinų sultis bei jas supilti prie vištienos. Kepimo formą uždengiame su folija.
  3. Kepame iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes. Jeigu kepame visą vištą kepimo laikas bus maždaug 60-90 minučių bei priklausomys nuo kepamos vištos dydžio. Jeigu iškepusi vištiena bus per mažai apskrudusi, baigiame kepti nuėmusios foliją. Tik nepaliekame šios apkepimo procedūros be priežiūros, nes kepiniai su medumi itin greitai apskrunda. Patiekiame ir mėgaujamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: