Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Kategorija: ---
Baisiai nemėgstu sterilizacijos, todėl kiekvienais metais eksperimentuoju konservavime ir bandau atrast kuo paprastesnius jo būdus. Vienas iš gerai pavykusių – pomidorai savo sultyse.
Pomidorus įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščia puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu 1 l pomidorų, 1 a.š. su kaupu druskos, 1 a.š. cukraus. Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2val. Geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Praėjus šiam laikui, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkloju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų. Naudoju sriuboms, makaronų ir mėsos padažams, kartais tiesiog kabiname iš stiklainio. Patarimas – cukraus irgi galima nedėti, tik druską.
Pomidorus įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščia puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu 1 l pomidorų, 1 a.š. su kaupu druskos, 1 a.š. cukraus. Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2val. Geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Praėjus šiam laikui, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkloju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų. Naudoju sriuboms, makaronų ir mėsos padažams, kartais tiesiog kabiname iš stiklainio. Patarimas – cukraus irgi galima nedėti, tik druską.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šventėms – tortas „Snickers“
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Kepti varškėčiai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kokosų piene troškinta lašiša su daržovėmis.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Šokoladinis kavos tortas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")