Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Kategorija: ---

Baisiai nemėgstu sterilizacijos, todėl kiekvienais metais eksperimentuoju konservavime ir bandau atrast kuo paprastesnius jo būdus. Vienas iš gerai pavykusių – pomidorai savo sultyse.
Pomidorus įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščia puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu 1 l pomidorų, 1 a.š. su kaupu druskos, 1 a.š. cukraus. Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2val. Geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Praėjus šiam laikui, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkloju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų. Naudoju sriuboms, makaronų ir mėsos padažams, kartais tiesiog kabiname iš stiklainio. Patarimas – cukraus irgi galima nedėti, tik druską.
Pomidorus įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščia puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu 1 l pomidorų, 1 a.š. su kaupu druskos, 1 a.š. cukraus. Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2val. Geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Praėjus šiam laikui, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkloju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų. Naudoju sriuboms, makaronų ir mėsos padažams, kartais tiesiog kabiname iš stiklainio. Patarimas – cukraus irgi galima nedėti, tik druską.
Panašūs receptai

Pomidorai savo sultyse be kaitinimo

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Konservuoti pomidorai su česnakais

Marinuoti pomidorai su citrinos rūgštimi žiemai

Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais

Konservuoti grybai savo sultyse

Marinuoti kelmučiai - grybai

Rauginti žali pomidorai žiemai

Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis

Pomidorai su želatina be kaitinimo (sterilizacijos)

Obuolių kompotas žiemai