Vokiški silkės suktinukai
Kategorija: Žuvies patiekalai
INGREDIENTAI
- Silkė 4 vnt. sūdytos
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Agurkai 2 vnt. marinuoti
- Actas 120 ml obuolių ar baltojo vyno
- Vanduo 250 ml
- Aliejus 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Kvapnieji pipirai 3 vnt.
- Laurų lapai 1 arbat. š.
- Garstyčios 2 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Kadagio uogos 1 arbat. š. traiškytų (nebūtinai)
KAIP GAMINTI
1. Silkių galvas nupjaukite. Pamerkite žuvis į šaltą vandenį, mirkykite apie 12 valandų, porą kartų pakeisdami vandenį švariu.
2. Silkę išdarinėkite, išimkite kauliukus ir pasigaminkite filė. Turi išeiti 8 gabaliukai.
3. Filė gabaliuką plonai patepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustyto svogūno, per vidurį – gabaliuką agurko ir suvyniokite. Persmeikite suktinuką dantų krapštuku ir dėkite į švarų stiklainį.
4. Išvirkite marinatą: supilkite actą, vandenį, įdėkite pipirų, lauro lapą, kadagio uogas, cukraus ir likusius svogūnus.
5. Kai marinatas atvės, įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite ir supilkite ant suktinukų.
6. Palikite porai dienų pasimarinuoti.
2. Silkę išdarinėkite, išimkite kauliukus ir pasigaminkite filė. Turi išeiti 8 gabaliukai.
3. Filė gabaliuką plonai patepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustyto svogūno, per vidurį – gabaliuką agurko ir suvyniokite. Persmeikite suktinuką dantų krapštuku ir dėkite į švarų stiklainį.
4. Išvirkite marinatą: supilkite actą, vandenį, įdėkite pipirų, lauro lapą, kadagio uogas, cukraus ir likusius svogūnus.
5. Kai marinatas atvės, įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite ir supilkite ant suktinukų.
6. Palikite porai dienų pasimarinuoti.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Troškinti silkių suktinukai
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Silkė garstyčių padaže
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
Pyragas su maskarpone
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Silkės ir grybų mišrainė
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA
KEPTOS STINTOS (+ MARINATAS)
Šaltiena
DARŽOVIŲ IR VAISIŲ KOKTEILIS
Kiaušinius dažome natūraliai
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis