Traškūs bavariški agurkai žiemai
Kategorija: Marinatai
Ingredientai
1 l stiklainiui:
agurkai -1 kg
svogūnas – 1 maža galvutė
morkos – 0,5 vnt
česnakas – 2-3 skiltelės
krapai
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
druska – 1 arbatinis šaukštelis
actas 9% – 45 ml
Paruošimas:
Užmerkiame agurkus šaltame vandenyje 4-5 valandoms.
Į sterilizuotų stiklainių dugną dedame pirmiausia morką, supjaustytą griežinėliais,česnako skilteles, krapo šakelę ir supjaustytą svogūną.
Paskui nupjauname agurkų galiukus ir tankiai sudedame į stiklainį. Pilame į stiklainį druską, cukrų ir actą.
Užpilame šaltu vandeniu ir sterilizuojame.
Dedame stiklainį su agurkais į puodą, užpilame vandeniu „iki pečių“ ir sterilizuojame nuo vandens užvirimo momento puode ne ilgiau 3 min.
Paskui iškart užsukame dangteliu ir užklojame kol pilnai atauš.
1 l stiklainiui:
agurkai -1 kg
svogūnas – 1 maža galvutė
morkos – 0,5 vnt
česnakas – 2-3 skiltelės
krapai
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
druska – 1 arbatinis šaukštelis
actas 9% – 45 ml
Paruošimas:
Užmerkiame agurkus šaltame vandenyje 4-5 valandoms.
Į sterilizuotų stiklainių dugną dedame pirmiausia morką, supjaustytą griežinėliais,česnako skilteles, krapo šakelę ir supjaustytą svogūną.
Paskui nupjauname agurkų galiukus ir tankiai sudedame į stiklainį. Pilame į stiklainį druską, cukrų ir actą.
Užpilame šaltu vandeniu ir sterilizuojame.
Dedame stiklainį su agurkais į puodą, užpilame vandeniu „iki pečių“ ir sterilizuojame nuo vandens užvirimo momento puode ne ilgiau 3 min.
Paskui iškart užsukame dangteliu ir užklojame kol pilnai atauš.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Marinuoti kazlėkai žiemai
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Pasakiška daržovių košė
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiaušinius dažome natūraliai
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Cesnakinis picerijos padazas
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Aštri menkių mišrainė su krienais
Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Pyragas su maskarpone
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu