Starkis troškintas piene su daržovėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- 1 kg starkio
- 350 ml pieno
- 300 g morkų
- 250 g svogūnų
- krapų
- petražolių
- 150 g miltų
- aliejaus
- prieskonių
- pipirų
- druskos
Recepto paruošimas
1. Paruošiame žuvį, nuskutame žvynus, tam reikėtų atskiros vietos, nes žuvies žvynai labai kieti ir „šaudo“ į visas puses, išskrodžiame, virtuvinėmis žirklėmis nukerpame nugaros spyglius, uodegą, nupjauname galvą. Iš jų bus galima išvirti sultinį. Paruoštą žuvį supjaustome porcijomis, po du centimetrus storio gabaliukais, beriame mūsų paruoštų prieskonių, žiupsnelį druskos, pipirų ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Virtuviniu kombainu plonais pusžiedžiais supjaustome svogūnus, stambiai sutarkuojame morkas ir prieskonines žoleles. Žuvies gabaliukus apvoliokit miltuose, dedame į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, kepame iš abiejų pusių iki gražiai paruduos ir sukeps smulkiosios ašakos.
2. Išėmus keptą žuvį, ten pat sudedame morkas, troškiname kol suminkštėja, dedame svogūnus ir kepiname 2-3 min.. Supilame pieną, beriame, pagal skonį pipirų, druskos ir prieskoninių žolelių. Keptuvę uždengiame dangčiu ir 15-20 minučių troškiname sumažinę ugnį. Dar sočiau būtų, jei troškinyje būtų plonai smulkintų bulvių. Į stalą teikiame karštą serviruotą patiekalą. Pirštelius laižysite.
Raktažodžiai:
starkis, pienas, morkos, svogunai, krapai, petrazoles, miltai, aliejus, prieskoniai, pipirai, druska
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Karpio kepsnys su daržovėmis
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
ŽUVIES SUKTINUKAI
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Žuvies kotletai be kiaušinio
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
Lašišos iešmeliai
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Žuvies apkepas su bulvėmis ir moliūgu
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Orkaitėje kepta menkė su salierų koše
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Stubinančiai skani stintenė pomidorų padaže.