Karpio kepsnys su daržovėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai:
Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad įsigertų prieskoniai.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
Morkas nulupame ir sutarkuojame (geriausia stambesne tarka).
Įkaitiname keptuvę su 40g sviesto ir sudedame svogūnus bei morkas, kuriuos kepame ant nedidelės ugnies apie 7-10 minučių. Į keptuvę su daržovėmis sudedame žirnelius ir dar keletą minučių kepame.
Tuo pačiu metu, kol kepame daržoves, galime paruošti ir žuvį. Į keptuvę dedame 20g sviesto ir pilame šaukštą aliejaus. Įkaitus riebalams sudedame žuvies filė, kurią kepame po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies (kepimo laikas priklauso ir nuo filė storumo, savo nuožiūra pridedame po kelias minutes).
Patiekdami į lėkštę dedame keptų daržovių, ant viršaus karpio kepsnį ir papuošiame šakele žalumynų.
Skanaus!
- 400g karpio filė
- 2 česnako skiltelės
- 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių
- 60g sviesto
- 2 svogūnai
- 2 morkos
- 200g šaldytų žirnelių
- 1 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad įsigertų prieskoniai.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
Morkas nulupame ir sutarkuojame (geriausia stambesne tarka).
Įkaitiname keptuvę su 40g sviesto ir sudedame svogūnus bei morkas, kuriuos kepame ant nedidelės ugnies apie 7-10 minučių. Į keptuvę su daržovėmis sudedame žirnelius ir dar keletą minučių kepame.
Tuo pačiu metu, kol kepame daržoves, galime paruošti ir žuvį. Į keptuvę dedame 20g sviesto ir pilame šaukštą aliejaus. Įkaitus riebalams sudedame žuvies filė, kurią kepame po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies (kepimo laikas priklauso ir nuo filė storumo, savo nuožiūra pridedame po kelias minutes).
Patiekdami į lėkštę dedame keptų daržovių, ant viršaus karpio kepsnį ir papuošiame šakele žalumynų.
Skanaus!
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kiaušinius dažome natūraliai
ŽUVIES SUKTINUKAI
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Taco makaronai su sūriu
Taco makaronai su sūriu
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Šventėms – tortas „Snickers“
Jautienos antrekotas keptuvėje
Tinginių balandėliai
VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Lašišos iešmeliai
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?