Keptas citrininis šamas keptuvėje su kuskusu ir vyšniniais pomidorais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Keptas citrininis šamas keptuvėje su kuskusu ir vyšniniais pomidorais

Paskelbė:
21 Liepos 2022
Pamenu, kad kai pirmą kartą mėginau šį receptą, niekada nebuvau ragavusi šamo savo gyvenime. Tad, kai pirmą kartą jo atkeliavo į mano virtuvę, tuo pačiu ir džiaugiausi ir kiek nerimavau, kad nemokėsiu jo tinkamai paruošti. Trumpai pasakius, iškeptas keptuvėje šamas buvo labai skanus ir tikrai nenuviliantis. 



Ingredientai



  • kuskusas: 250 gramų
  • citrinos: 1
  • raudonieji svogūnai: 0,5 (smulkiai sukapojame)
  • vyšniniai pomidorai: 12 (supjaustome ketvirčiais)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • šamo filė: 4 gabaliukų (~300-400 gramų)
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • kapotas šviežias rozmarinas: 1 valgomojo šaukšto
  • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kuskusą paruošiame pagal nurodytas instrukcijas ant dėžutės.
2. Nutarkuojame citrinos žievelę.
3. Citrinos žievelę sumaišome su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
4. Prieskonių mišiniu įtriname šamo filė ir atidedame į šalį.
5. Kitame dubenyje sumaišome pakepintus ir atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis. Atidedame į šalį.
6. Į keptuvę pilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitiname.
7. Šamo filė kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-3 minutes.
8. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišome šakute, tada sudedame daržoves ir išmaišome. Įmaišome šviežią kapotą rozmariną. Kelis lapelius pasiliekame papuošimui.
9. Kuskusą su daržovėmis dedame į lėkštę, šalia arba ant viršaus dedame iškeptą šamo filė. Viršų apibarstome kapotais rozmarinais. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: