Keptas citrininis šamas keptuvėje su kuskusu ir vyšniniais pomidorais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Pamenu, kad kai pirmą kartą mėginau šį receptą, niekada nebuvau ragavusi šamo savo gyvenime. Tad, kai pirmą kartą jo atkeliavo į mano virtuvę, tuo pačiu ir džiaugiausi ir kiek nerimavau, kad nemokėsiu jo tinkamai paruošti. Trumpai pasakius, iškeptas keptuvėje šamas buvo labai skanus ir tikrai nenuviliantis.
1. Pirmiausia kuskusą paruošiame pagal nurodytas instrukcijas ant dėžutės.
2. Nutarkuojame citrinos žievelę.
3. Citrinos žievelę sumaišome su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
4. Prieskonių mišiniu įtriname šamo filė ir atidedame į šalį.
5. Kitame dubenyje sumaišome pakepintus ir atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis. Atidedame į šalį.
6. Į keptuvę pilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitiname.
7. Šamo filė kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-3 minutes.
8. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišome šakute, tada sudedame daržoves ir išmaišome. Įmaišome šviežią kapotą rozmariną. Kelis lapelius pasiliekame papuošimui.
9. Kuskusą su daržovėmis dedame į lėkštę, šalia arba ant viršaus dedame iškeptą šamo filė. Viršų apibarstome kapotais rozmarinais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- kuskusas: 250 gramų
- citrinos: 1
- raudonieji svogūnai: 0,5 (smulkiai sukapojame)
- vyšniniai pomidorai: 12 (supjaustome ketvirčiais)
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- šamo filė: 4 gabaliukų (~300-400 gramų)
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- kapotas šviežias rozmarinas: 1 valgomojo šaukšto
- saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kuskusą paruošiame pagal nurodytas instrukcijas ant dėžutės.
2. Nutarkuojame citrinos žievelę.
3. Citrinos žievelę sumaišome su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
4. Prieskonių mišiniu įtriname šamo filė ir atidedame į šalį.
5. Kitame dubenyje sumaišome pakepintus ir atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis. Atidedame į šalį.
6. Į keptuvę pilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitiname.
7. Šamo filė kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-3 minutes.
8. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišome šakute, tada sudedame daržoves ir išmaišome. Įmaišome šviežią kapotą rozmariną. Kelis lapelius pasiliekame papuošimui.
9. Kuskusą su daržovėmis dedame į lėkštę, šalia arba ant viršaus dedame iškeptą šamo filė. Viršų apibarstome kapotais rozmarinais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kuskusas, citrinos, pomidorai, svogunai, samas, samo file, aliejus, druska, pipirai, rozmarinas, zuvis, keptas samas
Orkaitėje keptas šamas
Silkė su pomidorais
Gumbo - tiršta šamo sriuba
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Šamo maltinukai orkaitėje
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais
Wedge salad - trikampės sūrio su mėlynuoju pelėsiu salotos, šonine ir vyšniniais pomidorais
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Itališkos salotos "Caprese salad" su mocarela ir pomidorais
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
ŽUVIES SUKTINUKAI
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Karpio kepsnys su daržovėmis
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina