Krevetės su medaus ir česnakų padažu

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Krevetės su medaus ir česnakų padažu

Paskelbė:

Krevetės su medaus ir česnakų padažu – tai lengvas, tačiau labai skanus ir aromatingas patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Medus suteikia švelnią saldumą, o česnakas ir imbieras priduoda padažui aštrumo ir intensyvumo. Šis patiekalas puikiai dera su virtais ryžiais ar daržovėmis, o sezamo sėklos ir svogūnų laiškai suteikia papildomo traškumo ir šviežumo.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Krevetės: Krevetės yra puikus baltymų šaltinis, o jų mažas riebalų kiekis padeda palaikyti sveiką kūno masę. Jos taip pat turi jodo, kuris svarbus skydliaukei ir bendram kūno metabolizmui.
  • Medus: Medus turi natūralių antioksidantų, padedančių kovoti su uždegimais ir apsaugoti širdį. Be to, jis suteikia saldumo be papildomo cukraus.
  • Sojos padažas: Sojos padažas yra geras baltymų ir mineralų, tokių kaip manganas ir geležis, šaltinis. Jis padeda pagerinti virškinimą ir balansuoja skysčių kiekį organizme.
  • Česnakas: Česnakas turi daug sveikatai naudingų medžiagų, kaip alicinas, kuris stiprina imuninę sistemą, padeda kovoti su infekcijomis ir turi priešuždegiminių savybių.
  • Imbieras: Imbieras turi stiprių priešuždegiminių ir virškinimą gerinančių savybių, taip pat padeda sustiprinti organizmo atsparumą ligoms.
  • Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus yra puikus sveikų riebalų šaltinis, padedantis sumažinti širdies ligų riziką ir pagerinti odos būklę.


Ingredientai

  • šviežios arba atšildytos krevetės 450 gramų (be uodegėlių)
  • medus: trečdalio stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • sojos padažas: ketvirtadalio stiklinės
  • česnakas: 2 didelių skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • šaltas vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
  • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba 1 arbatinio šaukštelio smulkinto šviežio imbiero)
  • druska
  • sezamo sėklos (patiekimui)
  • susmulkinti svogūnų laiškai (patiekimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia česnako skilteles nulupkite bei susmulkinkite.

2. Tada viename indelyje sumaišykite medų, sojos padažą, česnaką bei imbiero miltelius (arba šviežią imbierą).

3. Pusę pasiruošto mišinio užpilkite ant krevečių, išmaišykite ir padėkite krevetes marinuotis į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių.

4. Viename indelyje sumaišykite vandenį su krakmolu.

5. Po to didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies.

6. Krevetes supilkite į sietelį (marinatą nupiltą nuo krevečių sumaišykite su vandeniu ir krakmolu) ir sudėkite į keptuvę.

7. Kepinkite maždaug 60 sekundžių, paskui apverskite, supilkite atidėtą marinatą ir kepinkite dar maždaug 60 sekundžių.

8. Tuomet krevetes išimkite ir sudėkite į lėkštę (padažą palikite keptuvėje).

9. Sumažinkite ugnį iki silpnos, į tą pačią keptuvę supilkite marinatą sumaišytą su vandeniu ir krakmolu, ir dar pakaitinkite keletą minučių, nuolatos maišydami, kol padažas sutirštės. Jeigu norisi, galima įpilti daugiau vandens.

10. Tuomet keptuvę nukelkite nuo ugnies, krevetes sudėkite atgal į padažą (jeigu reikia, pagardinkite druska), išmaišykite ir patiekite su virtais ryžiais, mėgstamomis daržovėmis, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaukite!

11. Patarimas: Per tą laiką, kol krevetės marinuojasi, galima išvirti ryžių ir pakepinti mėgstamų daržovių.