Keptuvėje keptas traškus karpis su daržovėmis kinietiškai

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Keptuvėje keptas traškus karpis su daržovėmis kinietiškai

Paskelbė:

Šis patiekalas – tai puiki kombinacija traškios žuvies ir aromatingų daržovių, įkvėptų kinų virtuvės tradicijų. Gardžiai apkepintas karpis ir ryškaus skonio daržovės sojų ir ryžių acto padaže patiks tiek egzotikos mėgėjams, tiek ieškantiems naujų idėjų savo stalui.


Naudingos Sudedamosios Dalys ir Vitaminai

  • Karpio filė: Puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, gerina širdies sveikatą, mažina uždegimą ir padeda smegenų funkcijai.
  • Daržovės (morkos, salierai, paprikos, porai, svogūnai): Turtingos skaidulomis, vitaminais C, A ir K, stiprina imunitetą ir gerina virškinimą.
  • Česnakas ir imbieras: Pasižymi antibakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, stiprina imunitetą ir gerina virškinimo procesus.
  • Sojų padažas: Pateikia sodrų skonį ir yra puikus baltymų bei mineralų šaltinis.
  • Ryžių actas: Švelnus rūgštingumas padeda pabrėžti skonio subtilybes ir praturtina patiekalą.


Ingredientai

Traškiam karpiui:
  • šviežia karpio filė: ~600-800 gramų
  • kiaušinių baltymai: 2
  • bulvių krakmolas: ~3-4 šaukštų
  • druska
  • aitriosios paprikos
  • aliejus (kepimui)
Keptoms daržovėms:
  • česnakas: 4 skiltelių
  • imbiero šaknis: maždaug nykščio dydžio gabaliuko
  • aitriosios paprikos: 1
  • porai: 1
  • morkos: 2
  • salieras: kelių kotų
  • paprikos: 1-2
  • mėlynieji svogūnai: 1
  • sojų padažas: 4 šaukštų
  • ryžių actas: 2 šaukštų
  • cukrus: 2 šaukštelių 
  • aliejus (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia karpio filė supjaustome juostelėmis, apibarstome druska bei aitriosiomis paprikomis.

2. Kiaušinių baltymus išplakame su druska. Į lėkštę įpilame krakmolą.

3. Kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkome kiaušinio baltyme ir apvoliojame krakmole.

4. Kepame keptuvėje ant aliejaus. Aliejaus pilame daugiau, kad žuvis gražiai jame iškeptų. Apkepame iš abiejų pusių.

5. Daržovės: Kepsime kitoje keptuvėje. Česnakus, aitriąją papriką bei imbierus smulkiai sukapojame. Morkas nulupame ir supjaustome juostelėmis, paprikas irgi, svogūnus bei porus - pusžiedžiais, salierų kotus - nedideliais gabaliukais.

6. Tada keptuvėje ant aliejaus pakepiname česnakus su imbierais bei aitriąja paprika, suberiame svogūnus ir porus, trumpai apkepame.

7. Tuomet suberiame juostelėmis supjaustytas morkas, po to salierų kotus. Viską kepame neilgai, kad daržovės liktų traškios.

8. Ryžių acte ištirpiname cukrų, supilame sojų padažą ir užpilame ant daržovių.

9. Dar kelias minutes patroškiname, kol padažas užverda ir truputį nugaruoja, nukeliame nuo ugnies.

10. Ant daržovių dedame iškeptą žuvį ir patiekiame. Skanaujame!