Marinuota silkė grietinės padaže

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Salotų, mišrainių receptai


Marinuota silkė grietinės padaže

Paskelbė:

Šis receptas - tai klasikinis silkės patiekalas, kuris puikiai tiks kaip užkandis per šventes ar kaip skanus ir lengvas užkandis kasdienai. Silkė marinuota ir sumaišyta su gaiviu grietinės padažu su svogūnais, citrina ir krapais - skonis tikrai tobulas!


Nauda ir privalumai

  • Paprasta ir greita: Marinuota silkė ir grietinės padažas susimaišo greitai, o rezultatas yra skanus ir lengvas patiekalas.
  • Patiekalas, tinkantis įvairiems atvejams: Tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam vartojimui. Puikiai dera su virtomis bulvėmis.
  • Lengvas ir sotus: Silkė suteikia sotumo, o grietinės padažas - gaivumo. Tai puikus balansas.


Ingredientai

  • silkės filė: 4
  • grietinė: 300 gramų
  • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
  • citrinos: 1
  • krapai: 2 pundelų
  • cukrus: 2 šaukštelių
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek
Marinavimui:
  • vanduo: 500 mililitrų
  • actas: 100 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu silkė nėra sūdyta)
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia marinatui pasigaminti į vandenį beriame druską bei cukrų, užviriname.

2. Po to nukaičiame ir supilame actą. Pilnai atvėsusiu marinatu užpilame silkės gabaliukus.

3. Paliekame šaldytuve pastovėti mažiausiai per visą naktį.

4. Paskui marinuotą silkę nuvarviname ir einame ruošti grietinės padažo.

5. Svogūną itin smulkiai sukapojame. Sumaišome jį su grietine bei citrinos sultimis.

6. Padažą paskaniname druska, pipirais, cukrumi ir susmulkintais krapais.

7. Tada sumaišome grietinės padažą su silkės gabaliukais ir paliekame pastovėti šaldytuve mažiausiai 6-8 valandas, kad skoniai "susidraugautų". Jei labai skubate, galite valgyti ir greičiau, bet aš rekomenduoju palauktu, bus skaniau!

8. Kaip ir minėjau ši silkė pati skaniausia su virtomis bulvėmis. :) Skanaus!