Su bulvėmis kepta silkės filė

Kategorija: Žuvies patiekalai


Su bulvėmis kepta silkės filė

Paskelbė:
02 Vasario 2020
Reikės:
  • 600 g silpnai sūdytos silkės filė
  • 1 kg bulvių
  • 2 svogūnų
  • 50 ml aliejaus
  • 1 stiklinės grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų smulkintų krapų
  • sviesto
Padažui:
  • 2 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • 1 svogūno
  • pusės citrinos sulčių
  • ryšulėlio krapų

Silkės filė supjaustome dideliais gabalėliais. Bulves nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Svogūnus susmulkiname, pakepame aliejuje, kol suminkštės, ir ataušiname. Kiaušinius išplakame atskirame indelyje.
Kepimo indą ištepame sviestu ir sluoksniais dėliojame bulves ir silkę, pradėdami nuo bulvių. Kiekvieną sluoksnį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome smulkintais krapais bei svogūnais.
Viršutinį bulvių sluoksnį apliejame likusiu kiaušinio plakiniu, užpilame grietine ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Kol kepa, pasigaminkime padažą. Kiaušinius kietai išverdame ir stambiais sukapojame. Svogūną nusilupame, supjaustome kubeliais ir lengvai pakepiname svieste su citrinų sultimis. Pakepintus svogūnus sumaišome svogūnus su kiaušiniais ir krapais.
Iškepusį bulvių ir silkių apkepą apliejame padažu ir patiekiame.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: