Su bulvėmis kepta silkės filė
Kategorija: Žuvies patiekalai
Reikės:
Silkės filė supjaustome dideliais gabalėliais. Bulves nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Svogūnus susmulkiname, pakepame aliejuje, kol suminkštės, ir ataušiname. Kiaušinius išplakame atskirame indelyje.
Kepimo indą ištepame sviestu ir sluoksniais dėliojame bulves ir silkę, pradėdami nuo bulvių. Kiekvieną sluoksnį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome smulkintais krapais bei svogūnais.
Viršutinį bulvių sluoksnį apliejame likusiu kiaušinio plakiniu, užpilame grietine ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Kol kepa, pasigaminkime padažą. Kiaušinius kietai išverdame ir stambiais sukapojame. Svogūną nusilupame, supjaustome kubeliais ir lengvai pakepiname svieste su citrinų sultimis. Pakepintus svogūnus sumaišome svogūnus su kiaušiniais ir krapais.
Iškepusį bulvių ir silkių apkepą apliejame padažu ir patiekiame.
- 600 g silpnai sūdytos silkės filė
- 1 kg bulvių
- 2 svogūnų
- 50 ml aliejaus
- 1 stiklinės grietinės
- 2 kiaušinių
- 3 šaukštų smulkintų krapų
- sviesto
- 2 kiaušinių
- 150 g sviesto
- 1 svogūno
- pusės citrinos sulčių
- ryšulėlio krapų
Silkės filė supjaustome dideliais gabalėliais. Bulves nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Svogūnus susmulkiname, pakepame aliejuje, kol suminkštės, ir ataušiname. Kiaušinius išplakame atskirame indelyje.
Kepimo indą ištepame sviestu ir sluoksniais dėliojame bulves ir silkę, pradėdami nuo bulvių. Kiekvieną sluoksnį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome smulkintais krapais bei svogūnais.
Viršutinį bulvių sluoksnį apliejame likusiu kiaušinio plakiniu, užpilame grietine ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Kol kepa, pasigaminkime padažą. Kiaušinius kietai išverdame ir stambiais sukapojame. Svogūną nusilupame, supjaustome kubeliais ir lengvai pakepiname svieste su citrinų sultimis. Pakepintus svogūnus sumaišome svogūnus su kiaušiniais ir krapais.
Iškepusį bulvių ir silkių apkepą apliejame padažu ir patiekiame.
Raktažodžiai:
bulvės, citrina, citrinų sultys, grietinė, kiaušiniai, krapai, silkės file, sviestas, svogūnai, silke su bulvemis, silkes file
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Šventėms – tortas „Snickers“
Omletas su bulvėmis ir grybais
Silkė su pomidorais
Silkės ir grybų mišrainė
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Troškinti silkių suktinukai
Kiaušinius dažome natūraliai
Greitas Obuolių pyragas
Grybų salotos su silke
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Tinginių balandėliai
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
Silkė garstyčių padaže