Marinuota silkė su medumi, svogūnais ir obuolių actu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Marinuota silkė su medumi, svogūnais ir obuolių actu

Paskelbė:
03 Gruodžio 2023

Ingredientai


  • silkės su galvom: 2
  • svogūnai: 2-3
  • lauro lapai: 2
  • juodieji pipirai: 3
  • kvapnieji pipirai: 1 (nėra būtina)
  • medus: 2 arbatinių šaukštelių
  • obuolių actas: 50 mililitrų
  • vanduo: ~250 mililitrų
  • aliejus: 1 šaukšto



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių silkę išdarinėjame, supjaustome bei sudedame į stiklainį sluoksniuodami su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.

2. Suberiame pipirus ir lauro lapus

3. Tuomet puodelyje arba dubenėlyje išmaišome šiltą vandenį su medumi bei actu.

4. Užpilame ant silkės, kad apsemtų, ant viršaus užpilame šaukštą aliejaus (tai nėra nebūtina), uždengiame stiklainį ir dedame į šaldytuvą, kad silkė pasimarinuotų.

5. Skaniausia valgyti po maždaug 10 valandų, bet jei skubate užteks ir poros.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: