Marinuota silkė su medumi, svogūnais ir obuolių actu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- silkės su galvom: 2
- svogūnai: 2-3
- lauro lapai: 2
- juodieji pipirai: 3
- kvapnieji pipirai: 1 (nėra būtina)
- medus: 2 arbatinių šaukštelių
- obuolių actas: 50 mililitrų
- vanduo: ~250 mililitrų
- aliejus: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių silkę išdarinėjame, supjaustome bei sudedame į stiklainį sluoksniuodami su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.
2. Suberiame pipirus ir lauro lapus
3. Tuomet puodelyje arba dubenėlyje išmaišome šiltą vandenį su medumi bei actu.
4. Užpilame ant silkės, kad apsemtų, ant viršaus užpilame šaukštą aliejaus (tai nėra nebūtina), uždengiame stiklainį ir dedame į šaldytuvą, kad silkė pasimarinuotų.
5. Skaniausia valgyti po maždaug 10 valandų, bet jei skubate užteks ir poros.
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulegrąžomis
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
MARINUOTA SKUMBRĖ ALIEJUJE
Marinuota silkė su bazilikais
Korėjietiška silkė
Pikantiška silkė muskato riešuto ir kalendros marinate
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis
Ypatingo skonio silkė su baravykais
Su bulvėmis kepta silkės filė
Silkė su pomidorais
Marinuota skumbrė
Silkė su karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Silkė garstyčių padaže
Silkė acto marinate
Vokiški silkės suktinukai