Aštuonkojis portugališkai

Kategorija: Žuvies patiekalai


Aštuonkojis portugališkai

Paskelbė:
21 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Aštuonkojis: 700 g
  • Svogūnas (didelis): 1 vnt.
  • Sviestas: 1/2 valgomojo šaukšto



Recepto paruošimas

1. Pradėkite nuo aštuonkojo paruošimo: jeigu aštuonkojis turi akį, ją reikia išpjauti. Jei ne, šio žingsnio praleisti nereikia.

2. Špižiniame puode ištirpinkite nedidelį kiekį sviesto (apie 1/2 valgomojo šaukšto). Kai sviestas pradeda šilti ir tirpti, įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepinkite jį, kol taps auksinės spalvos ir minkštas.

3. Kai svogūnas jau bus paruoštas, atsargiai uždėkite aštuonkojį ant viršaus. Vandens ar kito skysčio pilti nereikia – aštuonkojis išleis savo sultis, kurios bus naudojamos troškinimui.

4. Puodą sandariai uždenkite dangčiu ir palikite troškintis ant labai silpnos ugnies apie 1 valandą ir 10 minučių. Atminkite, kad troškinimo laikas priklauso nuo aštuonkojo dydžio: 100 g aštuonkojui reikia apie 10 minučių. Jei jūsų aštuonkojis sveria 900 g, troškinimo laikas padidės iki maždaug 1 valandos ir 30 minučių.

5. Kai aštuonkojis išsitroškino, išimkite jį iš puodo ir supjaustykite kojas atskiromis dalimis. Tada įdėkite jas į keptuvę su nedideliu kiekiu sviesto ir trumpai apkepkite, kol jos įgaus lengvą traškumą.

6. Prieš patiekiant galite pagardinti druska pagal skonį, tačiau tai nėra būtina, nes aštuonkojis jau bus labai kvapnus ir skanus.

7. Patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar šviežiomis daržovėmis.

8. Santrauka: Aštuonkojis portugališkai – tai lengvai pagaminamas, tačiau išskirtinio skonio patiekalas, puikiai tinkantis sveikai mitybai. Turtingas baltymų ir omega-3 riebalų rūgštimis, šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai. Gaminant reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių, kad aštuonkojis išliktų minkštas ir sultingas. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės unikaliu jūrų gėrybių skoniu savo namuose!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: