Lašišos sašimis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Toks lašišos sašimis, gali būti patiektas tiek kaip pagrindinis patiekalas vakarienei, tiek kaip nuostabus užkandis, kuris atkeliavo iš Japonijos. Tai daug lengviau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Perskaitykite viską žingsnis po žingsnio ir suprasite kaip tai skanu. :)
Vakarienę pradėkite japonišku sašimiu. Tai lengviau, nei manote. Supjaustykite žalios lašišos gabaliukus, pagardinkite salotų daigais, japoniniais pipirkrieniais ("Wasabi") ir gardžiu sojų padažu.
1. Lašiša: Plonai supjaustome lašišos filė.
2. Tada sudedame lašišą į pusdubenį bei apibarstome japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.
3. Sojų padažas ir salotos: Dubenyje sumaišome svogūnėlio gabaliukus ir visus kitus nurodytus užpilo ingredientus.
4. Tada sumaišome daigus su lapeliais bei pupelių daigus su trupučiu paruošto užpilo.
5. Sudedame ant lašišos ir apšlakstome likusiu užpilo kiekiu.
6. Apibarstome japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu. Patiekiame ir lepinamės!
Vakarienę pradėkite japonišku sašimiu. Tai lengviau, nei manote. Supjaustykite žalios lašišos gabaliukus, pagardinkite salotų daigais, japoniniais pipirkrieniais ("Wasabi") ir gardžiu sojų padažu.
Ingredientai
- Lašišai:
- Vasabi ir sezamų prieskonių mišinys: 1 valgomojo šaukšto (naudoju "Santa Maria")
- lašišos filė: 200 gramų
- Salotoms:
- daigai sus lapeliais: 1 pakelio
- pupelių daigai: 1 pakelio
- Sojų padažui:
- svogūnėliai: 1 (smulkiai pjaustytas)
- sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Lašiša: Plonai supjaustome lašišos filė.
2. Tada sudedame lašišą į pusdubenį bei apibarstome japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.
3. Sojų padažas ir salotos: Dubenyje sumaišome svogūnėlio gabaliukus ir visus kitus nurodytus užpilo ingredientus.
4. Tada sumaišome daigus su lapeliais bei pupelių daigus su trupučiu paruošto užpilo.
5. Sudedame ant lašišos ir apšlakstome likusiu užpilo kiekiu.
6. Apibarstome japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu. Patiekiame ir lepinamės!
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Lašišos iešmeliai
Greitas lašišos filė kepsnys orkaitėje su kreminiu sūreliu
Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Grikių dubenėlis su lašiša
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Lašišos / žuvies / krevečių tako (tacos) sevičė su čipotle padažu-majonezu
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais
Česnakinė lašiša orkaitėje
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA
Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Indiškai kepta lašiša
Gaivios salotos su kepta lašiša
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!