Lašišos sašimis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lašišos sašimis

Paskelbė:
20 Lapkričio 2022
Toks lašišos sašimis, gali būti patiektas tiek kaip pagrindinis patiekalas vakarienei, tiek kaip nuostabus užkandis, kuris atkeliavo iš Japonijos. Tai daug lengviau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Perskaitykite viską žingsnis po žingsnio ir suprasite kaip tai skanu. :)

Vakarienę pradėkite japonišku sašimiu. Tai lengviau, nei manote. Supjaustykite žalios lašišos gabaliukus, pagardinkite salotų daigais, japoniniais pipirkrieniais ("Wasabi") ir gardžiu sojų padažu.



Ingredientai



  • Lašišai:
    • Vasabi ir sezamų prieskonių mišinys: 1 valgomojo šaukšto (naudoju "Santa Maria")
    • lašišos filė: 200 gramų
  • Salotoms:
    • daigai sus lapeliais: 1 pakelio
    • pupelių daigai: 1 pakelio
  • Sojų padažui:
    • svogūnėliai: 1 (smulkiai pjaustytas)
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas



1. Lašiša: Plonai supjaustome lašišos filė.
2. Tada sudedame lašišą į pusdubenį bei apibarstome japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.
3. Sojų padažas ir salotos: Dubenyje sumaišome svogūnėlio gabaliukus ir visus kitus nurodytus užpilo ingredientus.
4. Tada sumaišome daigus su lapeliais bei pupelių daigus su trupučiu paruošto užpilo.
5. Sudedame ant lašišos ir apšlakstome likusiu užpilo kiekiu.
6. Apibarstome japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu. Patiekiame ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: