Kepta lašiša su avokadų padažu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Kepta lašiša su avokadų padažu

Paskelbė:
10 Rugpjūčio 2023

Ingredientai

  • lašišos filė: ~450-500 gramų (supjaustome į kelis gabaliukus)
  • citrinos sultys: šlakelio
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui)
Avokadų padažui:
  • prinokę avokadai: 1 didesnio
  • graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 1-3 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • klevų sirupas: 1 arbatinio šaukštelio (arba skystas medus)
  • druska
  • pipirai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir pipirais.

2. Palaikome kambario temperatūroje maždaug 15-20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

4. Sudedame lašišą ir apkepame iš abiejų pusių, taip pat iš šonų. Iš viso kepimas turėtų trukti neilgiau kaip 5-6 minutes.

5. Avokadų padažas: Maisto smulkintuvu sutriname visus padažo ingredientus. Jo tirštumą reguliuojame pagal savo norus

6. Keptą lašišą patiekiame su avokadų padažu ir pasirinktu garnyru. Skanaujame!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: