Silkė garstyčių padaže
Kategorija: Žuvies patiekalai
Svarbiausias šios silkės elementas – garstyčios. Jei nemėgstate jų, tuomet ši silkė ne jums. O jei mėgstate, tai gamybai turite naudoti garstyčias, kurias mielai valgote šaukštais. Visa kita, tiesiog netinka.
INGREDIENTAI
- Garstyčios 200 ml saldžiai aštrių (arba patys pagardinkite garstyčias ruduoju cukrumi ar medumi), galite pusę kiekio imti grūdėtųjų; padažui
- Krapai 1 sauja padažui ir dar pora šakelių silkės patiekimui
- Majonezas 2 valg. š. padažui
- Aliejus 100 ml padažui
- Silkė 400 g filė; silkei
- Laiškiniai česnakai 10 vnt. silkei
KAIP GAMINTI
1. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias, plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.
4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.
5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.
2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias, plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.
4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.
5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.
Kiaušinius dažome natūraliai
Silkė saldžiai rūgščiame marinate
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Salotos su kepta kalakutiena
POMIDORŲ, PIEVAGRYBIŲ IR PORŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Jautienos troškinys su daržovėmis
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Naminis majonezas su garstyčiomis
Tortas „Raffaello“
Pica su voveraitėmis
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Alyvuogių užkandėlė