Silkė garstyčių padaže

Kategorija: Žuvies patiekalai


Silkė garstyčių padaže

Paskelbė:
20 Gruodžio 2019

Svarbiausias šios silkės elementas – garstyčios. Jei nemėgstate jų, tuomet ši silkė ne jums. O jei mėgstate, tai gamybai turite naudoti garstyčias, kurias mielai valgote šaukštais. Visa kita, tiesiog netinka.


INGREDIENTAI


  • Garstyčios    200 ml    saldžiai aštrių (arba patys pagardinkite garstyčias ruduoju cukrumi ar medumi), galite pusę kiekio imti grūdėtųjų; padažui
  • Krapai    1 sauja    padažui ir dar pora šakelių silkės patiekimui
  • Majonezas    2 valg. š.    padažui
  • Aliejus    100 ml    padažui
  • Silkė    400 g    filė; silkei
  • Laiškiniai česnakai    10 vnt.    silkei

KAIP GAMINTI


1. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias, plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.
4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.
5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: