Orkaitėje (folijoje) kepta lašiša su citrininiu česnakų padažu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Orkaitėje (folijoje) kepta lašiša su citrininiu česnakų padažu

Paskelbė:
21 Spalio 2024

Ingredientai

  • Lašišos filė: 600 g
  • Druska: 1/2 a. š.
  • Juodieji pipirai: 1/4 a. š.
  • Alyvuogių aliejus: 2 v. š.
  • Citrina: 1 vnt. (supjaustyta griežinėliais)
  • Česnakas: 1 skiltelė (smulkinta)
  • Džiovintos petražolės: 1 a. š.


Recepto paruošimas

1. Marinavimas: Lašišos filė apibarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

2. Įtrinkite smulkintą česnaką ir džiovintas petražoles.

3. Palikite marinuotis apie 10-15 minučių.

4. Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

5. Lašišą dėkite ant folijos, viršuje uždėkite citrinos griežinėlius.

6. Sandariai užlenkite folijos kraštus.

7. Kepimas: Kepkite lašišą orkaitėje apie 20 minučių.

8. Paskutines 5 minutes praskleiskite foliją, kad lašiša šiek tiek apkeptų.

9. Patiekimas: Išėmę iš orkaitės, leiskite lašišai keletą minučių pastovėti ir susisluoksniuoti šakute.

10. Santrauka:Šis lašišos receptas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas sveikatai, nes omega-3 riebalų rūgštys prisideda prie geresnės širdies ir smegenų veiklos. Lengvas citrinos ir česnako padažas suteikia lašišai gaivumo, o orkaitėje kepant ji tampa sultinga ir minkšta.



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: