Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu

Paskelbė:
21 Gruodžio 2019
  • lašišos filė: ~5 gabaliukų
  • jaunų špinatų lapų: 300 gramų
  • vyšninių pomidorų: 300 gramų
  • česnako: 3 skiltelių
  • riebesnės grietinėlės: 100 mililitrų
  • tarkuoto parmezano sūrio: ~3-4 valgomųjų šaukštų
  • šviežaus baziliko lapelių: 1 saujos
  • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
  • sviesto: gabaliuko
  • alyvuogių aliejaus: šlakelio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  1. Iš pradžių česnaką susmulkinkite, parmezaną sutarkuokite, o pomidorus supjaustykite perpus.
  2. Tuomet lašišos filė apibarstykite druska ir pipirais, apkepinkite keptuvėje įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių (maždaug 8 minutes) ir išimkite ant lėkštės.
  3. Keptuvėje, kurioje kepėte lašišą, ištirpinkite gabaliuką sviesto, jame truputį apkepinkite česnaką ir dėkite pomidorų puseles.
  4. Šiek tiek pakepinusios dėkite nuplautus špinatų lapus ir kepinkite dar kelias minutes vis pamaišydamos.
  5. Pilkite grietinėlę ir berkite parmezano sūrį, išmaišykite, sudėkite į keptuvę lašišos gabaliukus ir dar patroškinkite kelias minutes.
  6. Visai prieš bebaigiant gaminti lašišos gabaliukus apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite susmulkintu baziliku.
  7. Keptuvę uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes.
  8. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: