Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai
- lašišos filė: ~5 gabaliukų
- jaunų špinatų lapų: 300 gramų
- vyšninių pomidorų: 300 gramų
- česnako: 3 skiltelių
- riebesnės grietinėlės: 100 mililitrų
- tarkuoto parmezano sūrio: ~3-4 valgomųjų šaukštų
- šviežaus baziliko lapelių: 1 saujos
- citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
- sviesto: gabaliuko
- alyvuogių aliejaus: šlakelio
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- Iš pradžių česnaką susmulkinkite, parmezaną sutarkuokite, o pomidorus supjaustykite perpus.
- Tuomet lašišos filė apibarstykite druska ir pipirais, apkepinkite keptuvėje įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių (maždaug 8 minutes) ir išimkite ant lėkštės.
- Keptuvėje, kurioje kepėte lašišą, ištirpinkite gabaliuką sviesto, jame truputį apkepinkite česnaką ir dėkite pomidorų puseles.
- Šiek tiek pakepinusios dėkite nuplautus špinatų lapus ir kepinkite dar kelias minutes vis pamaišydamos.
- Pilkite grietinėlę ir berkite parmezano sūrį, išmaišykite, sudėkite į keptuvę lašišos gabaliukus ir dar patroškinkite kelias minutes.
- Visai prieš bebaigiant gaminti lašišos gabaliukus apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite susmulkintu baziliku.
- Keptuvę uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes.
- Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiaušinius dažome natūraliai
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
Vištiena įdarytos bulvių puselės
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
Šventėms – tortas „Snickers“
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Įdaryti kiaušiniai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Itališkas baklažanų apkepas
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Lašiša su ypatingu pagardu
POMIDORŲ, FETOS SŪRIO IR BAZILIKO UŽKANDIS
Gaivios salotos su kepta lašiša
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Lietiniai su avokadais