Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- karštai rūkytos skumbrės: 0,5 (arba kita riebi žuvis)
- tepamas sūrelis su žalumynais (naudojau "Philadelphia")
- smulkiai pjaustyto nedideli marinuoti agurkėliai arba žaliosios alyvuogės (nėra būtina)
- citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti pipirai
- žalumynai: pabarstymui (petražolės, krapai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žuvį nulupkite, išrinkite kaulus, susmulkinkite bei sumaišykite su sūreliu, agurkėliu (alyvuogėmis), supilkite citrinos sultis bei gardinkite pipirais.
2. Tuomet tepkite ant šviežios duonos, pabarstykite žalumynais bei gardus, ganėtinai sotus užkandis jau paruoštas.
3. Patiekite ir skanaukite!
4. Santrauka: Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu yra lengvai paruošiamas, maistingas užkandis, kuris puikiai tinka įvairioms progoms. Šis receptas pasižymi intensyviu skoniu, sveikais ingredientais ir paprastu gaminimu. Jį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonio poreikius, keisti ingredientus ir atrasti naujas skonio kombinacijas. Toks patiekalas ne tik padės sustiprinti sveikatą, bet ir suteiks sotumo jausmą ilgą laiką.
Panašūs receptai

LAŠIŠOS UŽKANDIS SU TEPAMUOJU SŪRELIU

Lavašo suktinukai su rūkyta skumbre ir tepamu sūreliu

Gardžios karštai rūkytos jūros lydekos ir kiaušinių salotos su žirneliais

RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ

Rūkytos skumbrės užtepas (užtepėlė) su krienais

RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS

Orkaitėje kepta menkė su citrinomis, sviestu ir petražolėmis

Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)

Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru

LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS

RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ

TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU