Rūkytos skumbrės užtepas (užtepėlė) su krienais
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ingredientai
- rūkyta skumbrė: 350g ramų
- tepamas varškės sūrelis "Philadelphia": 120 gramų
- citrinos: 0,5
- krienai: 1 valgomojo šaukšto
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nulupame skumbrės odą ir nukauliname.
2. Tuomet skumbrės masę sumaišome su sūreliu, grietine bei krienais.
3. Maišome kol pataps vientisa masė.
4. Tada sudedame krienus, supilame sultis iš citrinos puselės ir pagardiname druska. Skanaujame!
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Gaivi varškės ir krabų lazdelių užtepėlė - užkandėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Virtų pupelių užtepėlė
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Skanus cepelinų padažas su spirgučiais
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Tuno užtepėlė su konservuotais kukurūzais, agurkais ir alyvuogėmis
Olandiškas padažas
ROMESCO PADAŽAS
Olandiškas padažas
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
Tuno užtepėle su kreminiu sūreliu, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
Užtepėlė su lašiša
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Padažas prie kugelio
Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė
Brokolių padažas