Sushi tortas su lašiša, agurku ir avokadais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- Sushi ryžiai:
Ryžių actas: 1 valg .š.
Sūdyta lašiša: 200 g
Jūros dumblių lapai: 10g
Kreminis s8ris: 200 g
Agurkai: 200 g
Avokadai: 200g
Sezamų sėklos: papuošimui
Sojos padažas ir kitų pagardai: patiekimui
Recepto paruošimas
1. Ryžius išvirti pagal instrukciją. Tuomet įpilti šaukštą ryžių acto, išmaišyti ir palikti pilnai atvėsti.
2. Avokadą ir agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais.
3. Į indą, kuriame bus sluoksniuojamas tortas, įtiesti dvigubą maistinės plėvelės sluoksnį per visą aukštį taip, kad plėvelės kraštai kabėtų išorėje.
4. Ant dugno išdėlioti sluoksnį lašišos, dėti ryžių sluoksnį, išdėlioti agurkus ir avokadus, užtepti kreminio sūrio sluoksnį ir viską uždengti jūrų dumblių lapu. Taip sluoksniuoti bent du kartus, paskutinis sluoksnis ryžių.
5. Maistinės plėvelės kraštus užlenkti taip, kad užsidengtų tortas. Padėti į šaldytuvą. Kai ateis laikas tiekti tortą, plėvelės kraštus atidengti ir tortą išversti į lėkštę (viršuje turi būti lašišos sluoksnis). Patiekti su mėgstamais sushi pagardais,