Teriyaki lašišos dubenėlis
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Ingredientai
- Lašiša: 200 g
- Teriyaki padažas: 3 valg. š.
- Ryžiai: 200 g (svoris virtų) (naudoti balti ir raudonieji ryžiai)
- Japoninės pupelės: 50 g
- Morkos: 1 vnt.
- Agurkai: 1 vnt.
- Ridikėliai: 6 vnt.
- Jūros dumblių salotos: 100 g
- Kalendra: kelios šakelės
- Skrudinti sezamai: apibarstyti
- Sriracha majonezas: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Ryžius ir pupuoles išvirti iš anksto.
2. Lašišą supjaustyti ~2x2xm gabalėliais, sudėti į dubenėlį. Prie lašišos idėti teriyaki padažo, išmaišyti ir palikti marinuotis apie 30 min.
3. Kol lašiša marinuojasi, supjaustyti daržoves norimo dydžio gabalėliais.
4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir ten išdėlioti lašišos gabaliukus ir kepti orkaitėje apie 10-12 min.
5. Į dubenį sudėti ryžius, pupuoles, lašišą, daržoves. Apšlakstyti viską sriracha majonezu, berti smulkintų kalendrų ir pabarstyti viską sezamų sėklomis.
Panašūs receptai
Grikių dubenėlis su lašiša
Lavašo suktinukai su kiaušiniais ir lašiša
Suši krepšeliai su krevetėmis
Sushi tortas su lašiša, agurku ir avokadais
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
Varškės ir lašišos užtepėlė be majonezo
Česnakinė lašiša orkaitėje
Šviežia laukinė lašiša paruošta žemoje temperatūroje su garintomis daržovėmis ir citrina
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Indiškai kepta lašiša
Makaronai su lašiša, krevetėmis ir grietinėle