Teriyaki lašišos dubenėlis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Teriyaki lašišos dubenėlis

Paskelbė:
08 Spalio 2024

Ingredientai

  • Lašiša: 200 g
  • Teriyaki padažas: 3 valg. š.
  • Ryžiai: 200 g (svoris virtų) (naudoti balti ir raudonieji ryžiai)
  • Japoninės pupelės: 50 g
  • Morkos: 1 vnt.
  • Agurkai: 1 vnt.
  • Ridikėliai: 6 vnt.
  • Jūros dumblių salotos: 100 g
  • Kalendra: kelios šakelės
  • Skrudinti sezamai: apibarstyti
  • Sriracha majonezas: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Ryžius ir pupuoles išvirti iš anksto.

2. Lašišą supjaustyti ~2x2xm gabalėliais, sudėti į dubenėlį. Prie lašišos idėti teriyaki padažo, išmaišyti ir palikti marinuotis apie 30 min.

3. Kol lašiša marinuojasi, supjaustyti daržoves norimo dydžio gabalėliais.

4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir ten išdėlioti lašišos gabaliukus ir kepti orkaitėje apie 10-12 min.

5. Į dubenį sudėti ryžius, pupuoles, lašišą, daržoves. Apšlakstyti viską sriracha majonezu, berti smulkintų kalendrų ir pabarstyti viską sezamų sėklomis.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: