Teriyaki lašišos dubenėlis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- Lašiša: 200 g
- Teriyaki padažas: 3 valg. š.
- Ryžiai: 200 g (svoris virtų) (naudoti balti ir raudonieji ryžiai)
- Japoninės pupelės: 50 g
- Morkos: 1 vnt.
- Agurkai: 1 vnt.
- Ridikėliai: 6 vnt.
- Jūros dumblių salotos: 100 g
- Kalendra: kelios šakelės
- Skrudinti sezamai: apibarstyti
- Sriracha majonezas: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Ryžius ir pupuoles išvirti iš anksto.
2. Lašišą supjaustyti ~2x2xm gabalėliais, sudėti į dubenėlį. Prie lašišos idėti teriyaki padažo, išmaišyti ir palikti marinuotis apie 30 min.
3. Kol lašiša marinuojasi, supjaustyti daržoves norimo dydžio gabalėliais.
4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir ten išdėlioti lašišos gabaliukus ir kepti orkaitėje apie 10-12 min.
5. Į dubenį sudėti ryžius, pupuoles, lašišą, daržoves. Apšlakstyti viską sriracha majonezu, berti smulkintų kalendrų ir pabarstyti viską sezamų sėklomis.
Grikių dubenėlis su lašiša
Sushi tortas su lašiša, agurku ir avokadais
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
Česnakinė lašiša orkaitėje
Šviežia laukinė lašiša paruošta žemoje temperatūroje su garintomis daržovėmis ir citrina
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Indiškai kepta lašiša
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis
Greitas lašišos filė kepsnys orkaitėje su kreminiu sūreliu
Lašišos sašimis
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Taupūs tuno ir bulvių kepsneliai
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Lašišos kepsneliai su džiūvėsėliais
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Lašiša kepta ant grotelių
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Sluoksniuotos salotos su lašiša