Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Suši krepšeliai su krevetėmis

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Užkandžių receptai


Suši krepšeliai su krevetėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Krevetės:  100 g (šaldytos ar šviežios)
  • Jūros dumblių lapai: 1.5 vnt
  • Sushi ryžiai: 50 g
  • Actas ryžiams: 1 arb. š.
Padažui:
  • Tepamas sūris: 1 arb. š.
  • Majonezas: 1 arb. š.
  • Pomidorų padažas: 1 arb. š.
  • Sojos padažas: 1 arb. š.
  • Aštraus padažas: 1 arb. š.


Recepto paruošimas

1. Ryžius išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės. Išvirusius ryžius palikti uždengtame puode kelioms minutėms, tuomet įmaišyti ryžių actą, išmaišyti palikti pilnai atvėsti.

2. Jūrų dumblių lapus perpjauti į 4 dalis.

3. Krevetes supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, pagardinti druska ir pipirais.

4. Dubenėlyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus.

5. Į padažą sudėti paruoštas krevetes ir išmaišyti.

6. Ant jūros dumblių lapų dėti apie šaukštą ryžių, drėgnom rankom tolygiai paskirstyti.

7. Taip paruoštus lapukus sudėti į keksiukų kepimo formą,gerai paspausti prie dugno.

8. Ant viršaus dėti paruošto krevečių įdaro.

9. Paruoštus krepšelius dėti į iki 175 C temperatūros orkaitę ir kepti apie 15 min.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook