Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Kai tik užsinorėsite nuostabių sušių, kurių skonis bus tarsi prabangiame restorane, tai žinokite, kad jų galite pasigaminti ir savo virtuvėje. Tam reikia tik paskirti šiek tiek daugiau savo laiko ir šiek tiek kruopštumo. Man pačiai maisto gamyba yra nuostabus atsipalaidavimo būdas - tai sushi gamyba tampa tikru malonumu. Seniau galvojau, kad tokius suši su ikriukais yra itin sunku pasigaminti, bet patikėkite, nėra viskas taip sunku kaip gali pasirodyti ir Jums tai pavyks. ;) Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 32 sušiai.
1. Aš pati visada ryžius sušiams verdu orkaitėje. Šiuo būdu jie nesukimba ir tai sakyčiau yra itin saugus (dėl pridegimo) bei gana paprastas variantas.
2. Praskalaujame ryžius ir juos sudedame į kepimo indą su 500 mililitrų karšto vandens.
3. Uždengiame puodą dangčiu ir dedame į jau įkaitintą (200 laipsnių temperatūros) orkaitę. Kepame maždaug pusvalandį.
4. Ant dujinės viryklės ištirpdiname cukrų ir druską su ryžių actu.
5. Po to išimame ryžius iš orkaitės ir apipilame ryžių actu su kartu ištirpusiais druska bei cukrumi. Viską išmaišome ir leidžiame ryžiams atvėsti.
6. Perkerpame jūros dumblių lakštus perpus ir dedame ryžius. Juos gerai supresuojame per visą lakšto plotį.
7. Tuomet jį apverčiame, dedame krabų lazdeles (pjautas perpus), agurką (be sėklyčių) ir avokadą. Vyniojame suši per porą kartų ir ant viršaus dedame masago ikrus.
8. Supjaustome sušius su aštriu peiliu. Kad būtų lengviau pjaustyti - peilį kartas nuo karto nuplauname su vandeniu. Skanaujame!
Pastebėjimas: Jeigu norisi pamatyti gamybos procesą, tai radau labai gerą video (anglų kalba), kuriame labai aiškiai viskas matosi. Prisegu ir Jums jį žemiau. :)
- Ryžiams paruošti:
- ryžiai skirti sušiams: 400 gramų
- vanduo: 500 mililitrų
- ryžių actas: 3 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- Kiti priedai California sušiams:
- jūros dumblių lapai: 2
- massago ikrai: 80 gramų (1 stiklainiuko)
- krabų lazdelės
- agurkai: 1
- avokadai: 1
- wasabi milteliai (sumaišome su vandeniu) arba pasta (jau paruošta valgymui)
- sojos padažas (skirtas sušiams ir sashimi)
- marinuotas imbieras
Recepto paruošimas
1. Aš pati visada ryžius sušiams verdu orkaitėje. Šiuo būdu jie nesukimba ir tai sakyčiau yra itin saugus (dėl pridegimo) bei gana paprastas variantas.
2. Praskalaujame ryžius ir juos sudedame į kepimo indą su 500 mililitrų karšto vandens.
3. Uždengiame puodą dangčiu ir dedame į jau įkaitintą (200 laipsnių temperatūros) orkaitę. Kepame maždaug pusvalandį.
4. Ant dujinės viryklės ištirpdiname cukrų ir druską su ryžių actu.
5. Po to išimame ryžius iš orkaitės ir apipilame ryžių actu su kartu ištirpusiais druska bei cukrumi. Viską išmaišome ir leidžiame ryžiams atvėsti.
6. Perkerpame jūros dumblių lakštus perpus ir dedame ryžius. Juos gerai supresuojame per visą lakšto plotį.
7. Tuomet jį apverčiame, dedame krabų lazdeles (pjautas perpus), agurką (be sėklyčių) ir avokadą. Vyniojame suši per porą kartų ir ant viršaus dedame masago ikrus.
8. Supjaustome sušius su aštriu peiliu. Kad būtų lengviau pjaustyti - peilį kartas nuo karto nuplauname su vandeniu. Skanaujame!
Pastebėjimas: Jeigu norisi pamatyti gamybos procesą, tai radau labai gerą video (anglų kalba), kuriame labai aiškiai viskas matosi. Prisegu ir Jums jį žemiau. :)
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
SALOTOS SU AVOKADU IR KRABŲ LAZDELĖMIS
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu
KRABŲ LAZDELIŲ BLYNAI
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Švilpikai iš saldžių bulvių
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Keptų krabų lazdelių mišrainė
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Miegokite be telefonų, žiūrėkite į dangų, gerkite vyną – pataria neurochirurgas
7 produktai, kurių laikymo terminas beveik begalinis
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kukurūzų ir krabų lazdelių mišrainė
Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti