Apelsininė lašiša, kepta keptuvėje su rozmarinu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Apelsininė lašiša, kepta keptuvėje su rozmarinu

Paskelbė:
28 Kovo 2024

Ingredientai

  • lašišos pjausniai: 2 (abiejų svoris apie 350 gramų)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejus: kepimui
  • česnakai: 1 skiltelės
  • šviežias rozmarinas: 1 nedidelės šakelės (arba maždaug 1 kupinas a. š. smulkinto)
  • vištienos sultinys: 50 mililitrų
  • apelsinos sultys: 50-80 mililitrų
  • apelsinos žievelė: 1 vnt. (nutarkuotos)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • kukurūzų krakmolas: 1 kupino arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių lašišos pjausnius pabarstome druska bei pipirais.

2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus. Iškepame lašišą (maždaug po 3 minutes kiekvienai pusei).

3. Išimame iš keptuvės.

4. Tada susmulkintą česnaką ir rozmariną pakepiname 20 sekundžių, įpilame 2-3 šaukštus sultinio (šiek tiek pasiliekame sumaišymui su kukurūzų krakmolu) ir dar šiek tiek pakaitiname.

5. Supilame apelsino ir citrinos sultis, dedame nutarkuotą apelsino žievelę ir medų. Pakaitiname maišydami, kol medus ištirps.

6. Likusį sultinį sumaišome su kukurūzų krakmolu bei supilame į ruošiamą padažą. Pagardiname druska bei pipirais.

7. Pakaitiname maždaug 60 sekundžių, kol padažas pradeda tirštėti.

8. Dedame lašišą į keptuvę su padažu ir dar maždaug 60 sekundžių pakaitiname ant nedidelės ugnies, užlaistydami šaukštu padažo ant žuvies.

9. Patiekiame ir lepinamės!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: