Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- šviežia lašiša: 2 filė gabaliukų
- citrinpipiriai: žiupsnelio
- sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų (arba rudas cukrus)
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- alyvų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- sezamo sėklos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
- 1. Iš pradžių lašišą nuplauname, nusausiname ir apibarstome iš abiejų pusių citrinpipiriais.
- 2. Paliekame maždaug 10 minučių, o per tą laiką pasigaminame glazūrą.
- 3. Indelyje (o geriausiai tai supilame viską į stiklainiuką, užsukame, paplakame ir padažas pagamintas, taip įprastai gaminus įvairius dressingus) sumaišomte soją, medų, citrinos sultis ir aliejų.
- 4. Jeigu tik mėgstate galima įtarkuoti ir šiek tiek šviežio imbiero.
- 5. Paruošta glazūra aptepame lašišą (abi puses), palaukiame keletą minučių ir dedame į įkaitintą grill’io keptuvę ar orkaitę.
- 6. Kepdamos kartas nuo karto apliejame likusia glazūra.
- 7. Iš vienos pusės kepame maždaug 5 minutes, iš kito užteks ir 3 minučių. ;)
- 8. Iškeptą lašišą pagardiname sezamo sėklomis.
- 9. Patarimas: Jeigu naudojate lašišos filė su oda - pirmiausia dedame oda į apačią.
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šašlykų receptas su „Vytautu“
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Su bulvėmis kepta silkės filė
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Prieskoninis aliejus salotoms
Puikus užkandis iš vištos file
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA