Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais

Paskelbė:
06 Geg. 2022
Iš visų žuvies rūšių, aš labiausiai mėgstu pasirinkti lašišą. Ji yra ne tik nuostabaus skonio, bet iš jos įmanoma visai nesunkiai pasigaminti įvairiausių skanių patiekalų. Šiandien nusprendžiau pagaminti lašišą labai gardžiame grietinėlės padaže. Toks gal ir ne visiškai kasdieniškas patiekalas (bent jau man pačiai), bet kartu ir ganėtinai greitai pagaminamas. Padažo šiame patiekale nei per daug, nei per mažai, tiesiog idealiai. Aš į jį dar pridėjau špinatų bei vyšninių pomidorų. Kadangi tokios daržovės itin greitai tyžta, tai jas troškinau labai trumpai.


Ingredientai



  • Lašišai:
    • lašišos filė: ~750-850 gramų (supjaustyta į 4-5 gabaliukus)
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: šlakelio
    • aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų (kepimui)


  • Grietinėlės padažui:
    • mažieji špinatai: 70 gramų (nuplauti ir nusausinti)
    • vyšniniai pomidorai: 250 gramų (perpjauti perpus)
    • neriebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (naudoju avižų grietinėlę)
    • sultinys: 0,5 stiklinės (karštame vandenyje ištirpinau ketvirtadalį sultinio kubelio)
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkintos)
    • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio (kepimui)
    • švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustyti)
    • kukurūzų krakmolas / miltai: 1 arbatinio šaukštelio (indelyje sumaišyti su 3 arbatiniais šaukšteliais vandens)
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia lašišos gabaliukus apibarstome druska bei pipirais. Taip pat apšlakstome citrinos sultimis.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
3. Sudedame lašišos gabaliukus ir pakepame po keletą minučių iš abiejų pusių.
4. Iškeptus lašišos gabaliukus atidedame į šalį. Išvalome keptuvę.
5. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros. Ištirpiname sviestą ir pakepame česnaką maždaug 30 sekundžių.
6. Po to supilame grietinėlę, sultinį, kukurūzų krakmolą/miltus, sumaišytus su vandeniu. Sumaišome bei užkaičiame iki virimo. Sumažiname temperatūrą.
7. Suberiame špinatus. Juos maišome maždaug vieną minutę.
8. Tuomet suberiame pomidorus, krapus, citrinos sultis ir įberiame pipirų. Viską sumaišome.
9. Sudedame lašišos gabaliukus ir patroškiname maždaug 3-4 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: