Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Iš visų žuvies rūšių, aš labiausiai mėgstu pasirinkti lašišą. Ji yra ne tik nuostabaus skonio, bet iš jos įmanoma visai nesunkiai pasigaminti įvairiausių skanių patiekalų. Šiandien nusprendžiau pagaminti lašišą labai gardžiame grietinėlės padaže. Toks gal ir ne visiškai kasdieniškas patiekalas (bent jau man pačiai), bet kartu ir ganėtinai greitai pagaminamas. Padažo šiame patiekale nei per daug, nei per mažai, tiesiog idealiai. Aš į jį dar pridėjau špinatų bei vyšninių pomidorų. Kadangi tokios daržovės itin greitai tyžta, tai jas troškinau labai trumpai.
1. Pirmiausia lašišos gabaliukus apibarstome druska bei pipirais. Taip pat apšlakstome citrinos sultimis.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
3. Sudedame lašišos gabaliukus ir pakepame po keletą minučių iš abiejų pusių.
4. Iškeptus lašišos gabaliukus atidedame į šalį. Išvalome keptuvę.
5. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros. Ištirpiname sviestą ir pakepame česnaką maždaug 30 sekundžių.
6. Po to supilame grietinėlę, sultinį, kukurūzų krakmolą/miltus, sumaišytus su vandeniu. Sumaišome bei užkaičiame iki virimo. Sumažiname temperatūrą.
7. Suberiame špinatus. Juos maišome maždaug vieną minutę.
8. Tuomet suberiame pomidorus, krapus, citrinos sultis ir įberiame pipirų. Viską sumaišome.
9. Sudedame lašišos gabaliukus ir patroškiname maždaug 3-4 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- Lašišai:
- lašišos filė: ~750-850 gramų (supjaustyta į 4-5 gabaliukus)
- jūros druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- šviežiai spaustos citrinos sultys: šlakelio
- aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų (kepimui)
- Grietinėlės padažui:
- mažieji špinatai: 70 gramų (nuplauti ir nusausinti)
- vyšniniai pomidorai: 250 gramų (perpjauti perpus)
- neriebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (naudoju avižų grietinėlę)
- sultinys: 0,5 stiklinės (karštame vandenyje ištirpinau ketvirtadalį sultinio kubelio)
- česnakas: 1 skiltelės (susmulkintos)
- sviestas: 1 arbatinio šaukštelio (kepimui)
- švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustyti)
- kukurūzų krakmolas / miltai: 1 arbatinio šaukštelio (indelyje sumaišyti su 3 arbatiniais šaukšteliais vandens)
- šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- juodieji pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišos gabaliukus apibarstome druska bei pipirais. Taip pat apšlakstome citrinos sultimis.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
3. Sudedame lašišos gabaliukus ir pakepame po keletą minučių iš abiejų pusių.
4. Iškeptus lašišos gabaliukus atidedame į šalį. Išvalome keptuvę.
5. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros. Ištirpiname sviestą ir pakepame česnaką maždaug 30 sekundžių.
6. Po to supilame grietinėlę, sultinį, kukurūzų krakmolą/miltus, sumaišytus su vandeniu. Sumaišome bei užkaičiame iki virimo. Sumažiname temperatūrą.
7. Suberiame špinatus. Juos maišome maždaug vieną minutę.
8. Tuomet suberiame pomidorus, krapus, citrinos sultis ir įberiame pipirų. Viską sumaišome.
9. Sudedame lašišos gabaliukus ir patroškiname maždaug 3-4 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
lasisa, lasisos file, juros druska, pipirai, citrinos sultys, liejus, spinatai, pomidorai, sultinys, krapai, kukuruzu miltai, miltai, grietinele
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Užtepėlė su lašiša
Lašišos iešmeliai
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Česnakinė lašiša orkaitėje
Lašiša kepta ant grotelių
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
Gaivios salotos su kepta lašiša
UŽKANDĖLĖS SU LAŠIŠA
Omletas su sūdyta lašiša
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais