Upėtakio paštetas su daržovėmis

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Upėtakio paštetas su daržovėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • upėtakio filė: 400 gramų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • kiaušinių baltymai: 2
  • druska: 6 gramų
  • baltieji pipirai: žiupsnelio
  • morkos: 2
  • raudonosios paprikos: 100 gramų
  • žaliosios paprikos: 100 gramų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjausto upėtakio filė gabaliukais ir sutriname smulkintuvu.

2. Tada sumaišome su grietinėle, kiaušinių baltymais, druska bei pipirais. Išmaišome, kol gausime vientisą mišinį.

3. Paruoštą masę padedame į šaldytuvą.

4. Tuomet morkas verdame keletą minučių, kad suminkštėtų.

5. Supjaustome juostelėmis paprikas ir išvirusias morkas.

6. Po to sluoksniuojame karščiui atspariame inde. Pradedame nuo žuvies masės, tada daržovių sluoksnis ir tuomet antra žuvies mišinio dalis.

7. Uždengiame dangčiu arba folija.

8. Į kepimo skardą įklojame virtuvinį rankšluostį bei įpilame trečdalį vandens ir įstatome įndą su paštetu.

9. Kepame orkaitėje su ventiliatoriumi, maždaug 35-50 minučių 160 laipsnių temperatūroje.

10. Iškeptą paliekame atvėsti ir patiekiame šaltą. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook