Keptuvėje - svieste kepta lašiša su šparagais (smidrais) ir česnakais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Keptuvėje - svieste kepta lašiša su šparagais (smidrais) ir česnakais

Paskelbė:
29 Birželio 2022
Šparagai (smidrai) ir lašiša tiesiog fantastiškas, pavasariškas derinys. Juos šį kartą kepiau vienoje keptuvėje. Iškepė tikrai greitai. Tiesa, juos valgiau su saldžiosiomis bulvėmis, kurias įdėjau į orkaitę kiek anksčiau, bet jos čia nėra privalomos.


Ingredientai



  • lašišos filė: 450 gramų (supjaustome į kelis gabaliukus)
  • šparagai (smidrai): 250 gramų
  • sviestas: ~4 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
  • jūros druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • tarkuotas parmezanas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia pašaliname sumedėjusią šparago (smidro) dalį, tai yra nulaužiame per jų lūžimo vietą.
2. Tada keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą. Jis neturi paruduoti.
3. Suberiame česnaką ir pakepame maždaug 30 sekundžių.
4. Tuomet suberiame šparagus (smidrus). Uždengiame dangtį ir kartas nuo karto pamaišydami juos kepame maždaug 6-8 minutes (priklausomai nuo jų dydžio).
5. Lašišą pabarstome druska ir pipirais. Kepame keptuvėje, kartu su šparagais, maždaug po kelias minutes iš abiejų pusių.
6. Šparagus apibarstome parmezanu (nėra būtina). Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: