Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

Kategorija: Žuvies patiekalai


Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje

Paskelbė:
03 Birželio 2022
Tai nerealiai gardūs česnakiniai lašišos iešmeliai, kurie itin tinka įvairiems šventėms arba ypatingai vakarienei, kai visai nesinori ilgai užsibūti savo virtuvėje, bet norisi nustebinti svečius, artimuosius ir šeimos narius. Juos kepti galite ne tik orkaitėje (aš pasirinkau šį variantą), bet ir paprastoje arba grilio keptuvėje arba net lauke ant grotelių, viskas pavyks puikiai. Pamėginkite jau artimiausiu metu ir nepamirškite palikti atsiliepimo!



Ingredientai



  • lašišos filė: 1,2 kilogramo
  • citrinos: 1
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
  • česnakas: 6 skiltelių
  • provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio


  • Taip pat prireiks: 
    • mediniai iešmeliai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia medinius iešmelius pamerkiame į vandenį, kol paruošime lašišą, išmirkę iešmeliai daug mažiau svyla.
2. Per tą laiką, kol mediniai iešmeliai mirksta, nuo lašišos filė nuimame odą ir supjaustome stambiais kubeliais.
3. Tada į indelį įspaudžiame česnaką, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame geltonos žievelės dalies, beriame druską, pipirus, žoleles ir pilame aliejų. Išmaišome.
4. Sudedame lašišos kubelius, išmaišome, kad gabaliukai tolygiai pasidengtų marinatu.
5. Paliekame marinuotis maždaug 60 minučių, bet jeigu neturite daug laiko, galite kepti ir iškart.
6. Lašišos kubelius mauname ant medinius iešmelių, dedame į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabaliukai dar "kabėtų" ore. Aš pati tam visada naudoju stiklinę kepimo formą, jeigu neturite tinkamo dydžio formos, galite suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir tada panaudoti tarsi atramą iešmeliams, arba dėti ant grotelių.
7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-4 minutes. Tuomet iešmelius apverčiame ir kepame dar apie 4-5 minutes. Kepti, jeigu norisi, galite ir keptuvėje, bet vasaros sezonu geriausia kepti ant grilio.
8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir/arba daržovių salotomis. Patiekiant, itin tinka apibarstyti šviežiais žalumynais, pvz. krapais arba petražolėmis. Skanaujame!
9. Patarimas: Vietoje citrinos ir pipirų galite naudoti ir citrininius žuvies prieskonius, jeigu jų turite savo namuose. :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: