Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tai tokie žuvies konservai (tušonkė), kuriuos visi labai pamils. Greitpuodyje mes juos pagaminsime maždaug 4 kartus greičiau nei įprastai. Ir koks skanus patiekalas gaunasi! Jūs galite laikyti jį kambario temperatūroje net metus, tai tikrai patogu. Bet įprastai mūsų šeimoje jie būna suvalgomi itin greitai.
Dviem kilogramams konservų mums prireiks 4 - 0,5 litro stiklainių arba 7 po 0,3 litro.
1. Pirmiausia žuvį išvalome.
2. Tada supjaustome aštriu peiliu maždaug 2,5-3 centimetrų dydžio gabaliukais.
3. Tuomet sudedame atsargiai žuvies gabaliukus į greitpuodį.
4. Po to sudedame druska, pipirus, lauro lapus ir supilame aliejų.
5. Ant viršaus atsargiai užpilame užplikytą juodą arbatą. Nemaišome.
6. Uždarome dangtį ir verdame ant stiprios kaitros.
7. Kai jau puodas užvirs, kaitrą sumažiname iki minimumo.
8. Verdame 1 valandą ir po to, išjungus, paliekame puodą stovėti dar beveik valandą.
9. Per tą laiką, sudedame stiklainius į šaltą orkaitę, taip pat sudedame ir dangtelius. Orkaitę įjungiame iki 150 laipsnių ir kaitiname maždaug 20 minučių.
10. Po to atidarome greitpuodį. Perdedame žuvį į iškaitintus stiklainius, užpilame iki viršaus likusiu skysčiu iš puodo. Užsukame dangtelius. Štai ir viskas.
11. Žuvis gavosi itin skani, visi kauliukai buvo minkšti, suvirę ir pilnai valgomi.
12. Kai atvės, dedame laikyti į sandėliuką ir taip galima laikyti iki metų. Bet galiu garantuoti, kad tikrai tiek neišsilaikys, nes labai skanu. Pasilepinam!
Dviem kilogramams konservų mums prireiks 4 - 0,5 litro stiklainių arba 7 po 0,3 litro.
Ingredientai
- pasirinkta žuvis: 2 kilogramų (aš naudoju skumbrę)
- druska: 2 valgomųjų šaukštų
- kvapieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- lauro lapai: 1
- aliejus: 250 mililitrų
- virintas vanduo: 700 mililitrų
- juoda arbata: 2 pakelių (virintu vandeniu užpilame 2 pakelius arbatos)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvį išvalome.
2. Tada supjaustome aštriu peiliu maždaug 2,5-3 centimetrų dydžio gabaliukais.
3. Tuomet sudedame atsargiai žuvies gabaliukus į greitpuodį.
4. Po to sudedame druska, pipirus, lauro lapus ir supilame aliejų.
5. Ant viršaus atsargiai užpilame užplikytą juodą arbatą. Nemaišome.
6. Uždarome dangtį ir verdame ant stiprios kaitros.
7. Kai jau puodas užvirs, kaitrą sumažiname iki minimumo.
8. Verdame 1 valandą ir po to, išjungus, paliekame puodą stovėti dar beveik valandą.
9. Per tą laiką, sudedame stiklainius į šaltą orkaitę, taip pat sudedame ir dangtelius. Orkaitę įjungiame iki 150 laipsnių ir kaitiname maždaug 20 minučių.
10. Po to atidarome greitpuodį. Perdedame žuvį į iškaitintus stiklainius, užpilame iki viršaus likusiu skysčiu iš puodo. Užsukame dangtelius. Štai ir viskas.
11. Žuvis gavosi itin skani, visi kauliukai buvo minkšti, suvirę ir pilnai valgomi.
12. Kai atvės, dedame laikyti į sandėliuką ir taip galima laikyti iki metų. Bet galiu garantuoti, kad tikrai tiek neišsilaikys, nes labai skanu. Pasilepinam!
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Arbatos grybas, kinų arbata Kombucha
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Žuvies kotletai be kiaušinio
Meksikietiškas žuvies troškinys
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
ŽUVIES SUKTINUKAI
Šildanti Kalėdų Senelio chai latte
Žuvies piršteliai orkaitėje
Žuvies ir pomidorų troškinys su aštriu padažu