Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje

Kategorija: Žuvies patiekalai


Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje

Paskelbė:
29 Liepos 2022
Tai tokie žuvies konservai (tušonkė), kuriuos visi labai pamils. Greitpuodyje mes juos pagaminsime maždaug 4 kartus greičiau nei įprastai. Ir koks skanus patiekalas gaunasi! Jūs galite laikyti jį kambario temperatūroje net metus, tai tikrai patogu. Bet įprastai mūsų šeimoje jie būna suvalgomi itin greitai.

Dviem kilogramams konservų mums prireiks 4 - 0,5 litro stiklainių arba 7 po 0,3 litro. 



Ingredientai



  • pasirinkta žuvis: 2 kilogramų (aš naudoju skumbrę)
  • druska: 2 valgomųjų šaukštų
  • kvapieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • lauro lapai: 1
  • aliejus: 250 mililitrų
  • virintas vanduo: 700 mililitrų
  • juoda arbata: 2 pakelių (virintu vandeniu užpilame 2 pakelius arbatos)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia žuvį išvalome.
2. Tada supjaustome aštriu peiliu maždaug 2,5-3 centimetrų dydžio gabaliukais.
3. Tuomet sudedame atsargiai žuvies gabaliukus į greitpuodį.
4. Po to sudedame druska, pipirus, lauro lapus ir supilame aliejų.
5. Ant viršaus atsargiai užpilame užplikytą juodą arbatą. Nemaišome.
6. Uždarome dangtį ir verdame ant stiprios kaitros.
7. Kai jau puodas užvirs, kaitrą sumažiname iki minimumo.
8. Verdame 1 valandą ir po to, išjungus, paliekame puodą stovėti dar beveik valandą.
9. Per tą laiką, sudedame stiklainius į šaltą orkaitę, taip pat sudedame ir dangtelius. Orkaitę įjungiame iki 150 laipsnių ir kaitiname maždaug 20 minučių.
10. Po to atidarome greitpuodį. Perdedame žuvį į iškaitintus stiklainius, užpilame iki viršaus likusiu skysčiu iš puodo. Užsukame dangtelius. Štai ir viskas.
11. Žuvis gavosi itin skani, visi kauliukai buvo minkšti, suvirę ir pilnai valgomi.
12. Kai atvės, dedame laikyti į sandėliuką ir taip galima laikyti iki metų. Bet galiu garantuoti, kad tikrai tiek neišsilaikys, nes labai skanu. Pasilepinam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: