Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- šaldytų midijų: 500 gramų
- 10% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
- sviesto: 30 gramų
- česnako: pagal skonį
- provanso žolelių: pagal skonį
- pipirai
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia midijas nuplauname ir atidedame į atskirą indelį.
- 2. Tada česnako skilteles nulupame bei smulkiai supjaustome.
- 3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą.
- 4. Įmaišome susmulkintą česnaką, sumažiname kaitrą ir maždaug 60 sekundžių patroškiname.
- 5. Atitirpintas midijas suberiame į keptuvę bei patroškiname su česnaku.
- 6. Pagardiname pipirais bei įdedame provanso žolelių.
- 7. Po 7–8 minučių supilame grietinėlę ir toliau troškiname midijas, kol midijos prasiveria.
- 8. Tokias midijas labai skanu patiekti su virtais makaronais arba ryžiais arba bulvytėmis fri, bet man asmeniškai labai skanu ir be nieko, vienos pačios.
- 9. Patiekdami, jeigu norisi, galite šiek tiek pabarstyti žalumynais. Skanaus! ;)
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
Naminiai kebabai
KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Šventėms – tortas „Snickers“
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
KEPTŲ DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS SALOTOS SU MAKARONAIS
SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Vištiena grietinėlės ir grybų padaže
Jautienos antrekotas keptuvėje
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“