Midijos česnakiniame grietinėlės padaže

Kategorija: Žuvies patiekalai


Midijos česnakiniame grietinėlės padaže

Paskelbė:
18 Gruodžio 2020

Ingredientai


    • šaldytų midijų: 500 gramų
    • 10% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • sviesto: 30 gramų
    • česnako: pagal skonį
    • provanso žolelių: pagal skonį
    • pipirai

  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Pirmiausia midijas nuplauname ir atidedame į atskirą indelį.
  3. 2. Tada česnako skilteles nulupame bei smulkiai supjaustome.
  4. 3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą.
  5. 4. Įmaišome susmulkintą česnaką, sumažiname kaitrą ir maždaug 60 sekundžių patroškiname.
  6. 5. Atitirpintas midijas suberiame į keptuvę bei patroškiname su česnaku.
  7. 6. Pagardiname pipirais bei įdedame provanso žolelių.
  8. 7. Po 7–8 minučių supilame grietinėlę ir toliau troškiname midijas, kol midijos prasiveria.
  9. 8. Tokias midijas labai skanu patiekti su virtais makaronais arba ryžiais arba bulvytėmis fri, bet man asmeniškai labai skanu ir be nieko, vienos pačios.
  10. 9. Patiekdami, jeigu norisi, galite šiek tiek pabarstyti žalumynais. Skanaus! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: