Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
Kategorija: Žuvies patiekalai
Pamenu prieš kurį laiką keliavau Graikijoje ir ten pirmą kartą paragavau midijų pomidorų padaže. Tiesa, jų pamačiau kito žmogaus lėkštėje ir taip gražiai atrodė, kad pati nusprendžiau užsisakyti. Kai paragavau, iškart supratau, kad savo virtuvėje bandysiu tą patiekalą atkartoti. Skonis buvo tikrai fantastiškas. Aišku, kai valgai atostogose ir nereikia apie nieką galvoti, tai maistas būna dar skanesnis. Taigi kaip tariau, taip ir padariau, grįžusi į savo virtuvė pamėginau atkurti receptą ir galiu pasakyti, kad man tikrai pavyko! Dabar šitaip gaminu labai dažnai, tik reikia pastebėti, kad aš gamindama naudoju šaldytas midijas, restorane jos buvo naudojamos šviežios.
1. Pirmiausia midijas nuplauname po šaltu vandeniu, kiekvieną patriname tam, kad neliktų jokių plaušelių (kitaip jie būna vadinami barzdomis).
2. Prasivėrusias midijas reikia išmesti. Plauti po šaltu vandeniu itin svarbu dėl tos priežasties, kad po šiltu jos pradeda atsivėrinėti ir šitaip nežinosite, kurios yra blogos, o kurios sugalvojo "prasivėdinti". Bet būna, kad plaunant po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbename per kiautą - gerosios turi užsiverti atgal.
3. Visas daržoves pakepiname keptuvėje. Aišku, kad pirmiausia dedami svogūnai ir česnakai.
4. Supilame vyną, prieskonius ir troškiname maždaug 10 minučių.
5. Midijas išverdame kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarome jas dangčiu ir gariname maždaug 8 minutes.
6. Po to viską nukoškite per sietelį ir pašaliname vieno kiauto dalį (būtent tokį patiekimą mačiau restorane ir man jis nerealiai patiko, nes nereikia vėliau "žaisti" atidarinėjant midijas, galima tiesiog mėgautis).
7. Neprasivėrusias midijas išmeskite, o gerąsias sudėkite į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškinkite kelias minutes.
8. Patiekite su paskrudinta duona ir mėgstamu vynu. Skanaukite! ;)
Ingredientai
- šaldytos midijos: 1 kilogramo
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- gerai prinokę pomidorai: 2
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- paprikos: 1
- sausas baltas vynas: 0,5 taurės
- čili pipirai
- druska
- cukrus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia midijas nuplauname po šaltu vandeniu, kiekvieną patriname tam, kad neliktų jokių plaušelių (kitaip jie būna vadinami barzdomis).
2. Prasivėrusias midijas reikia išmesti. Plauti po šaltu vandeniu itin svarbu dėl tos priežasties, kad po šiltu jos pradeda atsivėrinėti ir šitaip nežinosite, kurios yra blogos, o kurios sugalvojo "prasivėdinti". Bet būna, kad plaunant po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbename per kiautą - gerosios turi užsiverti atgal.
3. Visas daržoves pakepiname keptuvėje. Aišku, kad pirmiausia dedami svogūnai ir česnakai.
4. Supilame vyną, prieskonius ir troškiname maždaug 10 minučių.
5. Midijas išverdame kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarome jas dangčiu ir gariname maždaug 8 minutes.
6. Po to viską nukoškite per sietelį ir pašaliname vieno kiauto dalį (būtent tokį patiekimą mačiau restorane ir man jis nerealiai patiko, nes nereikia vėliau "žaisti" atidarinėjant midijas, galima tiesiog mėgautis).
7. Neprasivėrusias midijas išmeskite, o gerąsias sudėkite į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškinkite kelias minutes.
8. Patiekite su paskrudinta duona ir mėgstamu vynu. Skanaukite! ;)
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Stubinančiai skani stintenė pomidorų padaže.
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Trumpa picos istorija
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Mažos skanių ir sultingų pomidorų auginimo paslaptys
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Miegokite be telefonų, žiūrėkite į dangų, gerkite vyną – pataria neurochirurgas
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Šventėms – tortas „Snickers“
Pilno grūdo makaronai su vištiena
KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ) SU POMIDORU
Marmuriniai kiaušiniai. Kai atradau šį būdą, marginu tiktai taip
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Sveikata Smegenims reikia skaitymo, draugų, muzikos, šokolado ir šokių
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)