Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Kategorija: Makaronai, pica / Žuvies patiekalai
Tiesiog superinis būdas paruošti makaronus su krevetėmis. Net daug nenoriu pasakoti, bet galiu pasakyti, kad sunku nustoti valgyti, nes taip nerealiai skanu. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien! :)
Ingredientai
- Fettuccini arba Tagliatelle makaronai: 450 gramų
- didelios žalios išvalytos krevetės: 450 gramų
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 0,5 (vidutinio dydžio)
- nesūdytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės
- baltas vynas "Chardonnay": trečdalio taurės
- plakamoji grietinėlė: 400 mililitrų
- susmulkintas parmezano sūris: 100 gramų
- jūros druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: pagal skonį
- paprikos milteliai: pagal skonį
- smulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia į puodą su verdančiu vandeniu įberiame žiupsnelį druskos, suberiame makaronus ir verdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
- 2. Išvirtus makaronus palikite puode su skysčiu, nes kitaip, be skysčio jie sulips į gumulą.
- 3. Per tą laiką, kol verda jūsų makaronai, pasiruoškite krevetes ir padažą.
- 4. Išvalytas krevetes nusausinkite ir ant jų suberkite prieskonius (druską, juoduosius pipirus bei papriką).
- 5. Į keptuvę pilkite aliejaus ir įkaitinkite. Kai jau aliejus įkaista, suberkite krevetes ir kepkite maždaug 2 minutes iš abiejų pusių.
- 6. Krevetėms iškepus išimkite jas iš keptuvės į atskirą indą.
- 7. Į tą pačią karštą keptuvę įdedame du šaukštus sviesto su smulkiai supjaustytu svogūnu bei dažnai maišydami patroškiname, kol suminkštėja ir tampa auksinės spalvos (maždaug 3-5 minutes).
- 8. Įberiame susmulkinto česnako skiltelę ir dar maždaug 60 sekundžių pakepame, kol pasklinda nuostabus kvapas.
- 9. Tada įmaišome trečdalį taurės baltojo vyno ir verdame, kol išgaruoja alkoholis.
- 10. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite iki virimo. Berkite maždaug 80 gramų parmezano sūrio ir maišykite iki vientisos masės. Leidžiame padažui užvirti ir tuomet išjungiame ugnį. Pagal savo skonį pagardiname padažą druska bei juodaisiais pipirais.
- 11. Tada į padažą įmaišome nukoštus makaronus ir keptas krevetes. Maišome makaronus, kol pasidengia padažu.
- 12. Galiausiai dėkite paruoštą patiekalą į lėkštes ir apiberkite šviežiomis petražolėmis ir šiek tiek tarkuoto permezano. Patiekite ir skanaukite!
Kiaušinius dažome natūraliai
Lašišos sriuba arba thai vaikams
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Česnakinės krevetės
Švilpikai iš saldžių bulvių
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?