Avižinė košė su karamelizuotais bananais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Avižinė košė su karamelizuotais bananais

Paskelbė:

Avižinė košė su karamelizuotais bananais yra skanus ir maistingas pusryčių patiekalas, kuris suteiks energijos visai dienai. Šis patiekalas sujungia avižinių dribsnių naudingumą su saldžiais ir kvapniais karamelizuotais bananais, pagardintais cinamonu ir riešutais. Avižos yra puikus skaidulų ir baltymų šaltinis, o bananai prideda natūralaus saldumo bei kalio. Tai puikus pasirinkimas norint pradėti dieną su sveiku ir sotiu patiekalu.


Naudingos sudedamosios dalys:
Avižos yra itin naudingos širdžiai ir virškinimo sistemai dėl savo skaidulų turinio, kurios padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje ir palaikyti virškinimo funkcijas. Bananai – puikus kalio šaltinis, kuris padeda palaikyti normalų kraujo spaudimą ir gerina širdies sveikatą. Cinamonas ne tik prideda nuostabų skonį, bet ir turi priešuždegiminių savybių bei padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje. Medus suteikia natūralaus saldumo ir gali turėti antibakterinių savybių. Riešutai praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais, kurie yra naudingi smegenims ir širdžiai.


Ingredientai

  • Avižiniai dribsniai: 50 g
  • Vanduo: 100 ml
  • Bananai: 1 vnt.
  • Sviestas: šiek tiek
  • Medus: 2 arb. š.
  • Cinamonas: žiupsnis
  • Riešutai: keli (mėgstami)


Recepto paruošimas

1. Išvirti avižinę košę.

2. Bananą perpjauti per pusę išilgai.

3. Keptuvėje ištirpinti truputėlį sviesto.

4. Įdėti šiek tiek medaus ir išmaišyti.

5. Bananą, pjauta puse žemyn, dėti į keptuvę.

6. Kepti kol šiek tiek karamelizuosis.

7. Avižinę košę dėti į dubenėlį, dėti keptus bananus, pagardinti cinamonu ir apiberti kapotais riešutais (jeigu naudojami).


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook