Paprastai pagaminamas veganiškas šokoladinis pupelių pyragas

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Paprastai pagaminamas veganiškas šokoladinis pupelių pyragas

Paskelbė:

Šis veganiškas šokoladinis pupelių pyragas yra puikus pasirinkimas, jei norite išbandyti naują ir sveikesnį desertą. Pupelės suteikia pyragui ypatingą drėgmę ir minkštumą, o bananai ir žemės riešutų sviestas prideda natūralaus saldumo ir skonio. Tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, nes jis turi daug baltymų ir skaidulų.


Nauda sveikatai:


  • Pupelės suteikia daug baltymų, skaidulų ir svarbių mikroelementų, tokių kaip geležis ir folio rūgštis.
  • Bananai yra puikus kalio šaltinis, naudingas širdies sveikatai ir raumenų funkcijai.
  • Žemės riešutų sviestas prideda sveikųjų riebalų, kurie padeda palaikyti sotumą ir energiją.
  • Kakava yra antioksidantų šaltinis, kuris padeda kovoti su uždegimais ir pagerina nuotaiką.


Ingredientai

  • virtos pupelės: 700 mililitrų (arba 2 skardinės konservuotų pupelių; spalva nėra svarbi, bet su raudonomis arba juodomis pupelėmis pyragas gausis tamsesnis)
  • kakava: 3 šaukštų
  • bananai: 4 (geriau kuo labiau sunokę, su kuo daugiau juodų taškelių)
  • žemės riešutų sviestas: 5 šaukštų
  • rudas cukrus, datulės, agavų sirupas arba kitas saldiklis: pagal skonį (jeigu bananai labai gerai sunokę, saldinti visai nereikia)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus ingredientus tiesiog sublenderiuojame iki vientisos masės.

2. Taip pat labai skanu, jeigu norisi, į pyragą (jau supylus į skardą) įdėti vyšnių, aviečių arba kitos mėgstamos uogienės arba šviežių uogų (aš pati įprastai naudoju šaldytas, tiek uogas, tiek uogienę), taip pat galite įdėti bananų ir/ar šokolado gabaliukų, bet pyragas skanus ir tiesiog toks, koks yra, bet jokių papildymų.

3. Tuomet pyrago masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir ant viršaus užbarstykite smulkintų riešutų.

4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.

5. Tada atvėsinkite ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, kad pyragas gražiai sustingtų bei išlaikytų savo formą.