Indonezietiškas Nasi Goreng
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Užkandžių receptai

Indoneziečių Nasi Goreng – tai populiarus Indonezijos virtuvės patiekalas, kuris yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo skonio ir įvairovės. Nasi Goreng yra kepintų ryžių patiekalas, dažniausiai paruošiamas su vištiena, moliūgais, kiaušiniais ir ypatingu krevečių padažu. Aštrus sambal oelek suteikia šiam patiekalui intensyvų skonį, todėl jis patiks tiems, kurie mėgsta aštrius Indonezijos patiekalus. Nasi Goreng galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą ar net kaip lengvą užkandį.
Ingredientai:
- Virti ryžiai (geriausiai naudoti šaltus, kad nesusiklijuotų)
- Vištienos gabalėliai (supjaustyti)
- Kiaušiniai
- Moliūgai (supjaustyti mažais kubeliais)
- Svogūnai (supjaustyti)
- Česnakas (smulkiai supjaustytas)
- Krevečių padažas
- Sojos padažas
- Sambal oelek (aštrus padažas)
- Alyvuogių aliejus (kepimui)
Gaminimo eiga:
- Svogūnus ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
- Pridėkite vištieną, moliūgus ir kepkite, kol iškeps.
- Įmaišykite krevečių padažą, sojos padažą ir sambal oelek.
- Įmaišykite virtus ryžius ir maišykite ant stiprios ugnies.
- Paskutinėmis minutėmis įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol iškeps.
Panašūs receptai

Japoniškas Ramen

Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis

Makaronai su vištiena ir shiitake grybais

Meksikietiškos Quesadilla su Vištiena

Avinžirnių makaronai su vištiena ir pesto padažu

Buritai su grietinėleje marinuota vištiena

Makaronai su krevetėmis ir žalumynais

Thai Wok su vištiena

Sumuštinis su kiaušinių ir vištienos salotomis

Makaronai su krevetėmis ir padažu

MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu