Indonezietiškas Nasi Goreng
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Užkandžių receptai
Indoneziečių Nasi Goreng – tai populiarus Indonezijos virtuvės patiekalas, kuris yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo skonio ir įvairovės. Nasi Goreng yra kepintų ryžių patiekalas, dažniausiai paruošiamas su vištiena, moliūgais, kiaušiniais ir ypatingu krevečių padažu. Aštrus sambal oelek suteikia šiam patiekalui intensyvų skonį, todėl jis patiks tiems, kurie mėgsta aštrius Indonezijos patiekalus. Nasi Goreng galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą ar net kaip lengvą užkandį.
Ingredientai:
- Virti ryžiai (geriausiai naudoti šaltus, kad nesusiklijuotų)
- Vištienos gabalėliai (supjaustyti)
- Kiaušiniai
- Moliūgai (supjaustyti mažais kubeliais)
- Svogūnai (supjaustyti)
- Česnakas (smulkiai supjaustytas)
- Krevečių padažas
- Sojos padažas
- Sambal oelek (aštrus padažas)
- Alyvuogių aliejus (kepimui)
Gaminimo eiga:
- Svogūnus ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
- Pridėkite vištieną, moliūgus ir kepkite, kol iškeps.
- Įmaišykite krevečių padažą, sojos padažą ir sambal oelek.
- Įmaišykite virtus ryžius ir maišykite ant stiprios ugnies.
- Paskutinėmis minutėmis įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol iškeps.
Panašūs receptai
Japoniškas Ramen
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Meksikietiškos Quesadilla su Vištiena
Avinžirnių makaronai su vištiena ir pesto padažu
Buritai su grietinėleje marinuota vištiena
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Thai Wok su vištiena
Sumuštinis su kiaušinių ir vištienos salotomis
Makaronai su krevetėmis ir padažu
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu