Indonezietiškas Nasi Goreng

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Užkandžių receptai


Indonezietiškas Nasi Goreng

Paskelbė:

Indoneziečių Nasi Goreng – tai populiarus Indonezijos virtuvės patiekalas, kuris yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo skonio ir įvairovės. Nasi Goreng yra kepintų ryžių patiekalas, dažniausiai paruošiamas su vištiena, moliūgais, kiaušiniais ir ypatingu krevečių padažu. Aštrus sambal oelek suteikia šiam patiekalui intensyvų skonį, todėl jis patiks tiems, kurie mėgsta aštrius Indonezijos patiekalus. Nasi Goreng galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą ar net kaip lengvą užkandį.


Ingredientai:

  • Virti ryžiai (geriausiai naudoti šaltus, kad nesusiklijuotų)
  • Vištienos gabalėliai (supjaustyti)
  • Kiaušiniai
  • Moliūgai (supjaustyti mažais kubeliais)
  • Svogūnai (supjaustyti)
  • Česnakas (smulkiai supjaustytas)
  • Krevečių padažas
  • Sojos padažas
  • Sambal oelek (aštrus padažas)
  • Alyvuogių aliejus (kepimui)


Gaminimo eiga:

  • Svogūnus ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
  • Pridėkite vištieną, moliūgus ir kepkite, kol iškeps.
  • Įmaišykite krevečių padažą, sojos padažą ir sambal oelek.
  • Įmaišykite virtus ryžius ir maišykite ant stiprios ugnies.
  • Paskutinėmis minutėmis įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol iškeps.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook