Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Makaronų ir picos patiekalų receptai / Sriubų receptai
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa: 200 g
- Aliejus: šlakelis, kepimui
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Saldžiosios malta paprika: pagal skonį
- Natūralus vištienos arba daržovių sultinys
- Pievagrybiai: 3-4 vnt.
- Jūros dumblių lapai: 1 vnt.
- Marinuoti kiaušiniai: 2 vnt (marinuoti nebūtina, bet skaniau)
- Ryžių makaronai: pusė pakuotės (90 g)
- Šviežios petražolės: kelios šakelės
- Svogūnų laiškai: keli
- Čili pipiras: pagal skonį (nebūtina)
- Sojos padažas: 6 valg. š.
- Vanduo: 2 valg. š (šiltas)
- Cukrus: 1 valg. š.
- Ryžių actas: 1 valg. š.
Recepto paruošimas
1. Kiaušinius virti 7 min, tada užpilti šaltu vandeniu ir palikti atvėsti (jeigu nenorite marinuoti, pereikite prie trečio žingsnio).
2. Aukštesniame inde (pavyzdžiui stiklainyje) sumaišyti soją, vandenį, actą, cukrų. Išmaišyti ir panardinti nuluptus kiaušinius. Dėti į šaldytuvą bent 2 val.
3. Supjaustyti vištienos šlaunelių mėsą, pabarstyti prieskoniais, apkepti keptuvėje kartu su šlakeliu aliejaus.
4. Susmulkinti pievagrybius ir juos pakepinti.
5. Susmulkinti svogūnų laiškus, petražoles, čili pipirą, sukarpyti jūros dumblių lapą.
6. Sultinį pašildyti puode iki užvirimo.
7. Makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
8. Į dubenį dėti makaronų, užpilame sultinio (turi apsemti makaronus)
9. Išdėlioti vištieną, kiaušinius (perpjautus pusiau), pievagrybius, jūros dumblius, petražoles, svogūnų laiškus. Pagardinti čili prieskoniais.