Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
Kategorija: Makaronai, pica
Turiu prisipažinti, kad ganėtinai retai gaminu patiekalus su ryžių makaronais. Norėčiau tai daryti daug dažniau. Patiekalai su jais gaminasi ganėtinai greitai ir paprastai, o rezultatas būna superinis. Šį kartą bandymas pagaminti su krevetėmis, su vyru tiesiog apsivalgėm ir "kaifavom" iš malonumo. :)
1. Pirmiausia ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug 5-7 minutes.
2. Tada perskalaukite šaltu vandeniu ir padėkite į šalį.
3. Dubenėlyje krevetes sumaišykite su aliejumi, pusės laimo/citrinos sultimis, druska, vienu arbatiniu šaukšteliu imbiero ir čili milteliais. Palikite maždaug 10-15 minučių pasimarinuoti.
4. Tuomet papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, o papriką - nedideliais kubeliais.
5. Po to į įkaitintą keptuvę berkite pasimarinavusias krevetes, likusį imbierą, smulkiai sukapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepinkite maždaug 4-5 minutes.
6. Tada dėkite paprikas ir cukiniją. Pakepkite dar maždaug 3-4 minutes. Daržovės privalo būti traškios, neperkepusios.
7. Ant daržovių pilkite kokosų pieną, dėkite kario miltelius. Palaukite kelias minutes, kol kokosų pienas įkais, tuomet į keptuvę sudėkite ryžių makaronus.
8. Viską gerai išmaišykite ir leiskite dar kelias minutes pakepti.
9. Jeigu norisi, dar galite užberti saują kepintų riešutų ir apšlakstyti laimo sultimis. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- ryžių makaronai: 180 gramų
- šaldytos arba šviežios krevetės: ~20-25
- cukinijos: 1 (nedidelės)
- raudonos saldžiosios paprikos: 1
- pievagrybiai: 10
- kokosų pienas: 0,5 skardinės
- tarkuotas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
- kario milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- čili pipirų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 2-3 skiltelių
- laimo sultys: iš 1 vnt. (arba citrinos sultys)
- tarkuota laimo žievelė: 1 valgomojo šaukšto (arba citrinos žievelė)
- aliejus: šlakelio
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug 5-7 minutes.
2. Tada perskalaukite šaltu vandeniu ir padėkite į šalį.
3. Dubenėlyje krevetes sumaišykite su aliejumi, pusės laimo/citrinos sultimis, druska, vienu arbatiniu šaukšteliu imbiero ir čili milteliais. Palikite maždaug 10-15 minučių pasimarinuoti.
4. Tuomet papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, o papriką - nedideliais kubeliais.
5. Po to į įkaitintą keptuvę berkite pasimarinavusias krevetes, likusį imbierą, smulkiai sukapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepinkite maždaug 4-5 minutes.
6. Tada dėkite paprikas ir cukiniją. Pakepkite dar maždaug 3-4 minutes. Daržovės privalo būti traškios, neperkepusios.
7. Ant daržovių pilkite kokosų pieną, dėkite kario miltelius. Palaukite kelias minutes, kol kokosų pienas įkais, tuomet į keptuvę sudėkite ryžių makaronus.
8. Viską gerai išmaišykite ir leiskite dar kelias minutes pakepti.
9. Jeigu norisi, dar galite užberti saują kepintų riešutų ir apšlakstyti laimo sultimis. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
makaronai, ryziu makaronai, krevetes, cukinijos, paprikos, pievagrybiai, kokosu pienas, imbieras, cesnakas, laimo sultys, druska, aliejus, kario milteliai
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Pad Thai su krevetėmis
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Kitokios ryžių salotos su grybais ir alyvuogėmis
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Makaronai su krevetėmis ir padažu
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
Mišrainė su tunu ir makaronais
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Kokosų piene troškinta lašiša su daržovėmis.
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais