Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu

Paskelbė:

Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu – tai skanus ir lengvas patiekalas, pilnas aromatų ir įvairių tekstūrų. Šie ryžių makaronai su tofu, daržovėmis ir kreminiu riešutų sviesto padažu puikiai tiks tiek vakarienei, tiek užkandžiui. Patiekalas lengvai pritaikomas vegetarams ir visiems, mėgstantiems azijietišką virtuvę.


Ingredientai

  • Ryžių makaronai: 50 g (nevirti)
  • Tofu: 90 g (recepte naudotas „Marinated“ rūšies tofu)
  • Raudonosios paprikos: 1/4 vnt. (60 g)
  • Svogūnai: 1/2 vnt. (nedidelio)
  • Česnakai: 2 skiltelės
  • Pievagrybiai: 4-5 vnt. (švieži, 40 g)
  • Riešutų sviestas: 2 valg. š. (kreminio)
  • Sojų padažas: 3 valg. š.
  • Agavų sirupas: 2 arb. š. (ar kitas saldiklis)
  • Obuolių actas: 0,5 valg. š.
  • Vanduo: 3 valg. š.
  • Kajeno pipirai: žiupsnis
  • Alyvuogių aliejus: 0,5 valg. š.
  • Sezamo sėklos: patiekimui



Recepto paruošimas

1. Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir atidėti išbrinkti.

2. Susmulkinti svogūną, vieną česnako skiltelę, papriką (juostelėmis) ir pievagrybius.

3. Tofu sulaužyti ar supjaustyti nedideliais gabaliukais.

4. Padažui sutarkuoti vieną česnako skiltelę, prie jų sudėti riešutų sviestą, sojų padažą, agavų sirupą, obuolių actą, vandenį, kajeno pipirus ir gerai išmaišyti.

5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti smulkintą antrą česnako skiltelę ir svogūną. Pakepti pora min.

6. Į keptuvę sudėti smulkintą tofu ir kepti kol lengvai paruduos.

7. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius, kepti 5-8 minutes arba kol viskas apskrus.

8. Į keptuvę kartu sudėti išbrinkusius ryžių makaronus, supilti padažą, gerai išmaišyti ir patiekti apibarsčius sezamo sėklomis, petražolėmis ar kitais norimais priedais.