Thai Wok su vištiena

Kategorija: Makaronai, pica


Thai Wok su vištiena

Paskelbė:
20 Kovo 2022
Tailandietiškas Wok receptas su makaronais ir vištiena - kai norisi "kažko kitokio ir visiškai naujo". Šį kartą mums labai pravers Santa Maria Thai makaronai (jie labai skanūs ir nereikia virti) ir special prieskoniai, bet aš asmeniškai gaminant šį patiekalą vadovautis Santa Marios etiketėse nurodytais receptais nepatariu - trūks ryškumo. Išmėginkite mano!



Ingredientai



  • sezamų aliejus: 2 šaukštų
  • vištienos filė: 400 gramų (geriausia pirkti supjaustytą plonomis juostelėmis)
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • šviežių arba šaldytų daržovių mišinys: 400 gramų (cukinijos, raudonosios paprikos, šparaginės pupelės)
  • Thai Wok noodles: 1 pakelio (blogiausia atveju tiks vermišeliai)
  • Chicken Thai Wok sausi prieskoniai: 1 pakelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • sojos padažas: 4 šaukštų
  • laimas: 0,5 vieneto


Recepto paruošimas



1. Daržovės privalo būti supjaustytos plonimis juostelėmis. Jeigu naudosite šaldytų daržovių mišinį, supjaustyti reikės tik morką ir svogūną. Taipogi teks padirbėti ir su vištiena, jei pirkote nepjaustytą.
2. Gerai įkaitiname Wok keptuvę, pilame sezamų aliejaus ir ant aukštos temperatūros apkepame vištieną.
3. Kai vištiena jau apkepa, sudedame svogūnus, morką, dar po kelių minučių - daržovių mišinį ir suberiame prieskonių mišinį.
4. Tada suberiame makaronus ir po truputį, pamaišydami, supilame du puodelius (~400 mililitrų) verdančio vandens. Makaronams suminkštėti prireiks vos 3-4 minučių.
5. Po to įspaudžiame česnaką, laimo sultis, supilame sojų padažą ir išmaišę kuo greičiau patiekiame, kol makaronai neišsausėjo! Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: