Bulvių ir vištienos blynai su traškia plutele
Kategorija: Bulvių patiekalai / Blynai / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa: 500 g
- Bulvės: 1 kg
- Svogūnas: 1 vnt.
- Kiaušiniai: 2 mažo dydžio
- Miltai: 3 šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Aliejus kepimui: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Vištienos šlaunelių mėsą susmulkinkite mažais kubeliais ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
2. Bulves nulupkite ir sutarkuokite per stambią tarką, įtarkuokite ir svogūną.
3. Bulvių masę pabarstykite druska ir palikite keletą minučių, kad išsiskirtų skystis. Po to atsargiai nuspauskite sultis.
4. Sumaišykite vištienos gabalėlius su tarkuotomis bulvėmis ir svogūnu.
5. Įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
6. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir, formuodami blynus, kepkite juos ant vidutinės ugnies.
7. Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps gražiai apskrudę ir auksinės spalvos.
8. Patiekite blynus su šaukštu grietinės arba kitu mėgstamu padažu.
9. Santrauka: Bulvių ir vištienos blynai – tai sotus ir gardus patiekalas, kuriame derinami baltymų ir angliavandenių šaltiniai. Vištiena padeda stiprinti raumenis ir organizmo apsaugą, o bulvės suteikia ilgalaikės energijos. Kepant ant vidutinės ugnies ir pasirenkant liesesnius priedus, galima mėgautis sveikesne šio recepto versija.