Kokosinis varškės tortas Raffaello
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Sausainiai: 160g (pakelis)
- Kokosų drožlės: 2-3 valg.š.
- Sviestas: 60g
- Kreminė varškė desertams: 700g
- Kokosų drožlės: 3-4 valg.š.
- Cukraus pudra: 3 valg.š.
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Balto šokolado kremas su kokosais: 2 valg.š. (tinka ir tirpintas baltas šokoladas)
- Grietinė: 100g (18% riebumo)
- Balto šokolado kremas su kokosais: 1 valg.š. (tinka ir tirpintas baltas šokoladas)
Recepto paruošimas
1. Paruoštis pagrindą - maisto smulkintuvu sutrinti sausainius su kokosų drožlėmis. Perkelti į dubenį ir supilti išlydytą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
2. Kepimo formos dugną ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti sausainių masę. Gražiai išlyginti pagrindą, šiek tiek paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų.
3. Paruošti varškės kremą - į dubenį sudėti visus ingredientus skirtus kremui ir gerai išplakti iki vientisos konsistencijos. Gautą kremą paskleisti ant sausainių pagrindo.
4. Orkaitę įkaitinti iki 160C ir pyragą kepti apie 60min, kol viršus sutvirtės.
5. Iškepusį pyragą trumpam atidėti, kad jis šiek tiek atvėstų. Tuo tarpu paruošti užpilą.
6. Dubenyje labai gerai sumaišyti grietinę su baltojo šokolado kremu (ar tirpintu baltu šokoladu). Visą užpilą paskleisti ant atvėsusio pyrago.
7. Pyragą papuošti Raffaello saldainiais ir kokosų drožlėmis. Kai pilnai atvės - perkelti nakčiai į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.