Mandarinų tortas Kūčioms
Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- Sausainiai: 165 g (paprasti, be priedų)
- Augalinis margarinas: 70 g (arba sviestas)
- Druska: žiupsnis
- Kokosų aliejus: 1 arb. š.
- Anakardžiai: 150 g
- Kokosų kremas: 150 ml (kokosų pieno iš skardinės kietosios dalies)
- Apelsino žievė: 1 arb. š. (tarkuotos)
- Apelsinų sultys: 40 ml (šviežios, iš pusės apelsino)
- Klevų sirupas: 3 valg. š. (apie 40 ml)
- Vanilės aromatas: keli lašeliai
- Agaras: 0,5 arb. š. (kartu su 50 ml vandens)
- Veganiška apelsinų skonio želė su agaru: 50 g
- Šaltas vanduo: 250 ml
- Mandarinai: 1 vnt. (arba apelsino griežinėlių papuošimams)
Recepto paruošimas
1. Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir pamirkyti ne mažiau 30 min arba kambario temperatūros vandenyje per naktį.
2. Smulkiai sulaužyti sausainius iki trupinių.
3. Trupinius sumaišyti su margarinu, druska ir aliejumi.
4. Masę tolygiai paskirstyti ir įspausti torto formoje ir įdėti į šaldytuvą.
5. Trintuvu labai gerai sumalti ingredientus torto įdarui.
6. Agarą sumaišyti su vandeniu (50 ml) ir vis maišant užvirti ant silpnos ugnies. Užvirus iškart sumaišyti su torto įdaro mase (galima maišyti trintuvu).
7. Visą masę pilti ant sausainių pagrindo ir tuomet tortą dėti į šaldytuvą. Palaikyti šaldytuve apie 20-30 min prieš darant viršutinį želė sluoksnį.
8. Želė paruošti pagal instrukcijas and pakelio (tik dalį pakelio, receptui naudota 50 g.).
9. Atvėsintą želė supilti ant paruošto torto ir išdėlioti mandarinų skilteles.
10. Tortą palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min ir atsargiai įdėti į šaldytuvą – laikyti šaldytuve kelias valandas (arba geriausia – per naktį).